Cumhurbaskani Erdogan'in Nijerya Ziyareti Ülkede Heyecanla Bekleniyor

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ziyaret edecegi Nijerya'nin baskenti Abuja'daki bilboardlara, Erdogan ve Nijerya Cumhurbaskani Muhammed Buhari'nin fotograflari ile "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" sözlerinin yer aldigi afisler asildi.

Cumhurbaskani Erdogan'in, Nijerya'ya 19-20 Ekim'de gerçeklestirmesi öngörülen ziyaret ülkede heyecanla bekleniyor.

Abuja'nin farkli bölgelerinde ziyaret öncesinde bilboardlara Ingilizce, Fransizca ve Portekizce Erdogan ve Buhari'nin fotograflarinin yer aldigi ve Cumhurbaskani Erdogan'in kaleme aldigi "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabinin isminin kullanildigi mesaj paylasildi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Nijerya'ya gelecek olmasindan büyük heyecan duyan Nijeryalilar, Erdogan'in gelisini merakla bekliyor.

Nijeryali Amir Aminu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Erdogan'in ülkesini ziyaretinden memnuniyet duydugunu belirterek, "Islam alemine yaptigi hizmetlerden dolayi Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a sükranlarimi sunuyorum." dedi.

Erdogan'in Afrika ülkelerine sahip çiktigini söyleyen Aminu, bu ziyaretin Nijeryalilar için önemli oldugunu ifade etti.

- "Bu ziyaretle iliskilerimiz önemli bir seviyeye gelecek"

Zunnurain Abdulwahab, Erdogan'in ziyaretini basta Türkiye-Nijerya iliskileri olmak üzere Türkiye'nin Afrika kitasinda yürüttügü dayanisma ve is birlikleri açisinda önemli olacagini kaydetti.

Türkiye ve Nijerya arasindaki ekonomik is birligine önemini vurgu yapan Abdulwahab, "Eskiden Nijeryalilar daha çok Çin ile ticaret yapiyordu ancak gelisen dünya sartlariyla Türkiye pazarindan da ürünleri almaya basladilar. Türkiye'den gelen ürünlerle ticaret hacminin daha da artacagini inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Abuja Ulusal Cami Imami Muhammed Kabir Adem ise Türkiye ile Nijerya iliskilerinin Osmanli dönemine dayandigina isaret ederek, bu ziyaretle iki ülkenin arasindaki iliskilerin daha da önemli bir seviyede gelecegini söyledi.

Adem, Türkiye'nin Nijerya'ya yillardir yardimda bulundugunun altini çizerek, bu yardimlardan dolayi Türkiye'ye, Erdogan'a ve Türk halkina tesekkür etti.

Kaynak: AA