Çubuk'ta Ögrenci Ve Aileleri Meyve Ormani Olusturmak Için Fidan Dikti

Ankara'nin Çubuk ilçesinde "Karbon Ayak Izinde Çubuk" adli proje kapsaminda meyve ormani olusturmak için ögrenci ve aileleri yanlarinda getirdikleri meyve fidanlarini toprakla bulusturdu.

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan, ögrencilerine dogayi sevdirmek, dogayla iç içe olmalarini saglamak, dogal ortamda yetisen meyveleri dalindan yemelerini saglamak, ekonomiye katki vermek, karbon gazi salinimini azaltmak ve ormanlik alanlari artirmak amaciyla hazirlanan proje kapsaminda gönüllü ögrenci ve aileleriyle ilk etapta Asagi Çavundur Mahallesi Çubuk Çayi Vadisi'nde olusturulan alanda 16 türde 300 meyve fidani dikildi.

Yogun katilimin oldugu etkinlige kimi bisikletiyle kimi de otomobiliyle geldi. Kimi evinde yetistirdigi meyve fidanini kimi okul harçliklariyla biriktirdigi parayla satin aldigi kimi ise ailesi tarafindan alinan meyve fidanlarini toprakla bulusturdu. Aileleriyle birlikte fidan diken çocuklar daha sonra uçurtma uçurarak eglendi.

Programa ailesi ile birlikte katilan Çubuk Kaymakami Adem Keles, programa emek veren herkese tesekkür etti.

Orman yanginlarinin verdigi zararlari en aza indirmek ve küresel isinma sorunuyla basa çikmak için yil boyunca fidan dikme programlari düzenleyeceklerini anlatan Keles, "Önümüzdeki en büyük sorun küresel isinma. Bu yil da ülkemizde ve ilçemizde ciddi anlamda orman yangini yasandi. Orman yanginlarinin verdigi zararlari en kisa zamanda ortadan kaldirmak için Ilçe Milli Egitim Müdürlügü personeli, ögrencilerimiz ve aileleri böylesi güzel bir etkinlik düzenlediler. Daha çok meyvelerinden de faydalanilsin diye meyve fidanlari diktik. Biz aile olarak da çevre duyarliligi olan çocuklar yetistirmeye çalisiyoruz. Üç tane çocugum var onlar da sürekli bu tür faaliyetlere katiliyorlar. Bugün de en küçük kizim ve esimle birlikte fidan dikimine ben de katildim." dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Alican Kiliç da, "Burada Çubuk Belediyesi tarafindan önceden hazirlanan yere çocuklarimizla birlikte fidanlarimizi diktik. Amacimiz bir taraftan yesil alanlari artirirken bir taraftan da insanlarin ve hayvanlarin agaçlarin ürünlerinden faydalanmasini saglamak istiyoruz." diye konustu.

Programa katilan velilerden Filiz Ata, "Bir taraftan fidanlarimizi diktik diger taraftan da çevredeki çöpleri toplayarak çevremizi temizledik. Güzel bir etkinlik oldu." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA