Bursa'da Kurulan Üretici Pazarinda Sebze Ve Meyveler Aracisiz Satiliyor

Bursa'da haftada bir gün kurulan pazarda satis yapan çiftçiler ürünlerini aracisiz olarak tüketicilerle bulusturuyor.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Osmangazi Belediyesi is birligiyle hayata geçirilen proje kapsaminda çiftçiler, her pazar Çarsamba Mahallesi'ndeki pazar alaninda ürünlerini sergiliyor.

Sebze, meyve ve yumurta basta olmak üzere birçok ürün aracisiz olarak dogrudan tüketiciye ucuz ve taze ulasiyor.

Il Tarim ve Orman Müdürü Hamit Aygül, AA muhabirine, söz konusu pazarda sadece belgelendirilen, yerinde ürünlerini kontrol ettikleri çiftçilerin satis yapabildigini anlatti.

Çiftçilerin tarlalarindan hasat ettikleri ürünleri dogrudan burada aliciyla bulusturdugunu bildiren Aygül, söyle devam etti:

"Her hafta 250 civarinda çiftçimiz bu pazarda ürünlerini satiyor. Ayrica kadin kooperatiflerimiz de ürünlerini burada satabiliyor. Geçen yil faaliyete baslayan pazara pandemi döneminde ara verdik ancak simdi yeniden hizmete devam ediyoruz. Halkimizi taze ürünlerle bulusmaya davet ediyoruz. Pazarin olusumunda emegi geçen Osmangazi Belediyesi ve Ziraat Odasi ile çiftçilerimize tesekkür ediyorum."

Inegöl ilçesine bagli kirsal Isaören Mahallesi'nden gelen çiftçi Saadet Bencikli de çok lezzetli meyveler yetistirdigini belirtti.

Bencikli, "Tüm Bursa halkini bu çiftçi pazarina davet ediyorum. Burada her sey dogal, yumurtadan, sebze meyveye kadar her sey aracisiz, direkt çiftçinin kendisinden satis. Ayrica gelen müsteriyi de kirmiyoruz, indirim istediklerinde indirim de uyguluyoruz." diye konustu.

Orhaneli ilçesinin kirsal Akalan Mahallesi'nden gelen çiftçi Ahmet Aslan ise domates, biber, patlican basta olmak üzere birçok sebze çesidini pazara getirip sattigini ifade etti.

Pazardan alisveris yapan vatandaslar da uygun fiyata taze ürün almaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA