Bakan Soylu Açiklamasi 'Tayyip Erdogan Disariya Koza Ördü, Içeride De Onlarla Mücadele Ediyor Ve Onlara Firsat Sunmuyor'

TUNCELI – Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Içeriden saldirilar devam ediyor. Disaridan da saldirilar devam ediyor. Ama Tayyip Erdogan’in liderligindeki Türkiye, Türkiye’nin etrafina öyle bir hat ördü ki ne yaparlarsa yapsinlar o disaridan saldiranlar o kozayi o hatti bir türlü delemiyorlar. Delebilseler Türkiye’yi eskiye götürecekler. Eskiden yaptiklari gibi yapacaklar. Tayyip Erdogan disariya koza ördü. Içeride de onlarla mücadele ediyor ve onlara firsat sunmuyor.” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Tayyip Erdogan Disariya Koza Ördü, Içeride De Onlarla Mücadele Ediyor Ve Onlara Firsat Sunmuyor'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bir dizi ziyaret kapsaminda Tunceli’ye geldi. Burada AK Parti teskilati ile Ögretmenevi’nde bir araya gelen Bakan Soylu, açiklamalarda bulundu.

“Tunceli’nin daglarinda 570 terörist vardi, simdi 21 kaldi”

AK Parti iktidarindan topraklari terk edenler oldugunu vurgulayan Soylu, “Allah’a hamdolsun sadece Güney Dogu ve Güney Dogu Anadolu’nun her tarafinda degil, Tunceli’ de de köyüne huzur içerisinde dönenler var. Sükürler olsun. Sadece 2 yil içerisinde 2 bin Tuncelili hemserimiz köyüne döndü. Senin çocugunu ben örgüte kazandirmak için yanina geldim çocugunu vereceksin diyen yok. Esnaftan haraç toplayan yok. Aksamin bir saatinden sonra sokaga nasil çikayim tedirginlige olan bir anlayis yok. Herkes kim konusursa konussun. Ne söylerse söylesin. Bir taraftan huzurun oldugu daginda da var ovasinda da var. Sehrinde de var her tarafinda var. Kim AK Parti’yi sorarsa tanimi sudur, kalkindiran, huzur ve kardeslik getiren bir siyasi partinin adidir. Bundan 5 yil önce bu Tunceli’nin daglarinda 570 terörist vardi. MLKP’den TKPL’den, D-HKPC’den PKK’dan hepsinden vardi. Simdi sayisini söyleyeyim 21 kaldi. Onun da 3-4’ünün yürüyecek hali yoktu” diye konustu.



“Tüm ekonomik ve siyasi saldirilara ragmen, güvenlik, ekonomik ve siyasal istikrari bozulmayan bir Türkiye tablosu ile bugün karsi karsiyayiz”

Kimsenin kafasini çikarmasina müsaade etmediklerini belirten Bakan Soylu, “Neden biliyor musunuz, bizim çocuklarimizin doktor, mühendis olmasini istiyoruz. Buralarin isle güçle dolmasini istiyoruz. Bizim çocuklarimizin ülkemizin her tarafindan Tunceli’den yetisen evlatlarimizin ülkemizin her tarafinda isi ile gücü ile ugrasip huzurlu aileler içerisinde yasayan bu ülkenin birer ferdi olmasini istiyoruz. Bundan 20 yil önce Londra’da Paris’te yada Berlin’de bir kafede oturup sohbet eden insanlarin yanina gidip birisi deseydi ki, öyle bir zaman gelecek ki Avrupa birligi ülkelerinde tedarik ve üretim zincirini yürütecek kamyon soförü bulamayacaksiniz. Benzin istasyonlarinda benzin olmadigi için kuyruk olacak. Marketlerde ürün kalmayacak. Bir basit maske için Avrupali ülkeler birbirlerinin maskeleri almaya çalisacak ve korsanlik yapacaklar. Avrupa’da terör olaylari olacak, meydanlarda eli silahli özel harekatçilar nöbet tutacaklar. Avrupa’da irkçilik yükselecek. Avrupa’da özellikle Islamofobi, Islam karsiti ve düsmanligi olusacak. Tüm bunlar paraniz varken bütçeleriniz zenginken olacak. Böyle bir sey deseydi. Herhalde ona deli derlerdi. Ayni 21. yüzyil 300 yil batiyla arasi gelismislik makasi sürekli açilan Türkiye’ye ayni 21. yüzyil büyük bir firsat sunuyor. Lider ve vizyon kitligi yasayan, kendi medeniyet degerleriyle çelisen veya vaaz ettigi medeniyet degerleri ile çelisen ve maddi anlamda da cepten yiyen Avrupa’ya karsi savunma sanayisini gelistiren, yazimi ve IHA teknolojisi ihraç edebilen, terörü içeride bitirme nokrasina gelmis, göçü yöneten, hastane oto yol, havalimani gibi temel alt yapisini güçlendirmis, tüm ekonomik ve siyasi saldirilara ragmen, güvenlik, ekonomik ve siyasal istikrari bozulmayan bir Türkiye tablosu ile bugün karsi karsiyayiz. Disarinda bir koza örmesi sayesinde, küresel bir lider olmasi sayesinde, bu ülkenin içeriden gelen ataklara karsi nasil dayanikli hale geldigini, nasil disaridan olusturulan, saldirilan tüm ataklara karsi nasil bir zirhi büründügünü nasil istiklal kazandigini anlatmaliyiz” seklinde konustu.



“Eger içerideki o saldirilara karsi direnemeseydi, bugün Türkiye’yi eski Türkiye’ye mahkum edeceklerdi”

28 Subat sürecinde hem içeriden hem de disaridan saldirilar yapildigini aktaran Bakan Soylu, “Tayyip Erdogan’i anlamaniz için söylüyorum. Bunu tüm milletimize söylüyorum. Içeriden saldirilar devam ediyor. Disaridan da saldirilar devam ediyor. Ama Tayyip Erdogan’in liderligindeki Türkiye, Türkiye’nin etrafina öyle bir hat ördü ki ne yaparlarsa yapsinlar o disaridan saldiranlar o kozayi o hatti bir türlü delemiyorlar. Delebilseler Türkiye’yi eskiye götürecekler. Eskiden yaptiklari gibi yapacaklar. Tayyip Erdogan disariya koza ördü. Içeride de onlarla mücadele ediyor ve onlara firsat sunmuyor. Eger o kozayi örmesiydi. Eger içerideki o saldirilara karsi direnemeseydi, bugün Türkiye’yi eski Türkiye’ye mahkum edeceklerdi” dedi.



“Yolundan dönen namerttir, sonu nereye kadar giderse gitsin”

Bugün yapilan tehditlerin hiçbirisinin öneminin olmadigini vurgulayan Soylu, “Biz o tehditlerin gerçegini gördük. Bu ülkenin basbakanini astilar. Yolumuzdan dönmedik. Bu ülkede darbeler yaptilar. Tanklarla demokrasinin üzerinden geçtiler yolumuzdan dönmedik. Kimligimiz inancimiza saldirdilar, yasayamazsiniz dediler, yolumuzdan dönmedik. Her sey yaptilar, parmak salladilar, yolumuzdan dönmedik. Içerdeki ortaklariyla beraber her türlü iftiralari attilar, yolumuzdan dönmedik. Buradan söylüyorum. Dün Türkiye’yi tehditler edenlere, dün Türkiye’deki siyaseti Türk bürokrasisini bu ülkenin insanlarini tehdit edenlere; yolundan dönen namerttir, sonu nereye kadar giderse gitsin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA