Yüksekova'da Bir Türlü Bitmeyen Yol Çalismasi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi’nde iki aydan fazladir süren yol, kaldirim ve köprü çalismasi esnafi zor duruma soktu.

Yüksekova'da Bir Türlü Bitmeyen Yol Çalismasi
Ilçenin en islek caddesi olan Cengiz Topel Caddesi’nde yürütülen yol, kaldirim ve köprü çalismalari iki aydir tamamlanamadi. Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen, 62 gündün bitmeyen çalismalarin esnafi bitirme noktasina getirdigini belirterek, “Kis geldi; yol, kaldirim ve köprü bitmedi. Bu durum esnafi ister istemez zora sokuyor. Yetkililere çagrimiz, bu çalismalarin bir an önce bitirilmesidir” dedi.

Esnaf Sevket Bafra da, bitmeyen çalismalardan dolayi çok magdur olduklarini belirterek, “Ben 3 aydir dogru düzgün is yapamadim. Kis mevsimi de geldi, ne yapacagim. Biz de kira destegi istiyoruz, çünkü çalismaz durumdayiz. Artik bizleri fazla magdur etmesinler. Artik bitirsinler” ifadelerini kullandi.

Esnaf Cemal Salim ise yol, köprü ve kaldirimin çok güzel bir hizmet oldugunu söyleyerek, “Ancak bu yol, köprü zulme dönüstü. Burada is yapanlarin aslinda is bilmediklerini görüyoruz. Biz sadece esnaf burada etkilenmedik, ögrenciler ve vatandaslar da etkilendi. Bu zulme bir an son verilmesini istiyoruz” diye konustu.

Esnaf Atakan Açikel de, yürütülen yol çalismasindan dolayi is yapmaz durumda olduklarini belirterek, “Bu bize yapilan en büyük haksizlik. Her gün ayni seviyeden devam eden bir çalisma. Yetkililere sesleniyoruz, bu çalismalar el atin ve bizi kurtarin bu rezillikten” seklinde konustu.

Kaynak: İHA