Türkiye, AB'nin Yani Sira 12 Ülkeyle Kovid-19 Asi Sertifikalarini Karsilikli Tanidi

Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin etkisini geride birakmak için etkin diplomasi yürütüldügünü vurgulayarak, Türkiye'nin, Avrupa Birligi'nin (AB) yani sira 12 ülkeyle Kovid-19 asi sertifikalarini tanimaya yönelik düzenleme yaptigini bildirdi.

Kiran, Twitter'dan paylastigi mesajda, "Pandeminin etkilerini hizla arkada birakmak adina etkin diplomasi yürütüyoruz. Asi programimiz ve AB uyumlu sertifikalarimizla ülkemiz ve diger ülkeler arasinda karsilikli seyahatleri kolaylastiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin, AB'nin yani sira asi sertifikalari tanima düzenlemeleri yaptigi ülkeleri ise Kiran, "Arnavutluk, Bulgaristan, Endonezya, Filistin, Fas, Gürcistan, Isviçre, Japonya, Kazakistan, Kirgizistan, Macaristan, Moldova, Sirbistan, Ukrayna ve Yunanistan" olarak siraladi.

AB'nin dijital sertifika sistemine dahil olmasinin ardindan Türkiye'nin Kovid-19 asi sertifikasi, AB'ye üye ülkelerde taniniyor.

Türkiye, bu düzenlemeden önce de AB üyesi Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan'la Kovid-19 asi sertifikalarini ikili düzeyde karsilikli tanimisti.

Kaynak: AA