Sertaç Güven Açiklamasi 'Türkiye'de Her Yil Bine Yakin Kisi Insaatlardan Düsme Sonucu Hayatini Kaybediyor'

Nortinvest Yönetim Kurulu Baskani ve Iskele Kalip Sanayicileri Dernegi (IKSD) ’Güvenli Hayat Güvenli Iskele’ projesi koordinasyon ekibi danismani Sertaç Güven, Türkiye’de her yil bine yakin kisinin insaatlardan düsme sonucu hayatini kaybettigini söyledi.

Sertaç Güven Açiklamasi 'Türkiye'de Her Yil Bine Yakin Kisi Insaatlardan Düsme Sonucu Hayatini Kaybediyor'
Güven, insaat iskelesi üretimi konusunda güçlü olduklarini ancak kurulumu noktasinda bu kadar basarili olamadiklarini söyledi.



Iskele Kalip Sanayicileri Dernegi (IKSD) Avrupa Birligi Hibe Projesi kapsaminda organize ettigi ’Güvenli Hayat Güvenli Iskele’ Güvenli Iskele Mesleki Gelisim Semineri Hamamizade Ihsan Bey Kültür Merkezi’nde yapildi.

Seminere Trabzon IMO Sube Yönetim Kurulu Baskani Muzaffer Aydin, IKSD Genel Sekreteri, AB Proje Koordinatörü Akin Alikçioglu ve Nortinvest Yönetim Kurulu Baskani Sertaç Güven katildi.

Koordinasyon ekibi danismani Sertaç Güven, dünya ekonomisinde Türkiye ekonomisinin yüzde 1’in altinda pay aldigini hatirlatti. Güven "Ama müteahhitlerin yüzde 4.34 pay aldigi gördügümüzde bu sektörün ne kadar büyük oldugunu görebiliyoruz. Türk insaat mühendisleri için gurur verici bir olay. Iskele alaninda tüm yabanci oyuncular ülkemizde faaliyet gösteriyor. Ayni zamanda çok güçlü yerli üreticilerimiz var iskele üretimi konusunda. Yalniz iskele kurulumuna geldigimizde maalesef bu kadar basarili degiliz. Türkiye’de is kazasi nedeniyle ölüm sayisina baktigimizda ortalama 2 bin kisi is kazalarinda hayatini kaybediyor. Bunlarin yariya yakini düserek ölüyor. Her sene bin kisi düserek Türkiye’de hayatini kaybediyor. Bu sayinin büyük çogunlugu iskeleden meydana geliyor. O yüzden iskele kurulumunda ülke olarak çok ciddi mesafe almamiz gerektigini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA