Marmara Bölgesi Kalkinma Ajanslari Edirne'de Bir Araya Geldi

Marmara Bölgesi Kalkinma Ajanslari TRAKYAKA ev sahipliginde Ortak Proje/Program Gelistirme Toplantisi’nda, ortak yürütülebilecek çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulundu.

Marmara Bölgesi Kalkinma Ajanslari Edirne'de Bir Araya Geldi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Trakya Kalkinma Ajansi’nin Edirne’de gerçeklestirdigi Marmara Bölgesi Kalkinma Ajanslari Ortak Proje/Program Gelistirme toplantisina, Istanbul Kalkinma Ajansi, Güney Marmara Kalkinma Ajansi (GMKA), Dogu Marmara Kalkinma Ajansi ve Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin, katilim saglayan ajanslara tesekkür ederek, Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin sosyal ve ekonomik kalkinmasinda önemli bir merkez oldugunu vurguladi. Sahin, ”Marmara bölgemizde bulunan diger ajanslarimizla güç birligi yaparak ortak projeler üretmek hedeflerimizin arasinda yer almaktadir. Bu sayede projelerimizin gücüne güç katarak bölgemizde bulunan ihtiyaçlara daha kolay çözümler üretmek ve fikir alisverislerinin sagladigi imkânlardan yararlanmak istiyoruz. Olusturacagimiz sinerji ile ortak aklimizin ürünleri olan yeni projeleri hayata geçirecegiz" dedi.

Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü öncülügünde olusturulan is birligi ve ortak çalisma mekanizmasi ile ajanslar ortak projeler yürütmeyi hedefliyor. Bölgesel ihtiyaçlara yönelik olarak girisimcilik, üretimde yesil dönüsüm, istihdam ve turizm alanlarinda yeni destek mekanizmalari hayata geçirilecek.

Toplanti sonrasi Kalkinma Ajanslari genel sekreterleri ve uzmanlari Edirne’nin tarihi yerlerini gezdi.
Kaynak: İHA