Malatya Valisi Barus, 15 Temmuz Sehitlerinin Ailelerini Kabul Etti

Malatya Valisi Aydin Barus, 15 Temmuz sehitlerinin aileleriyle bir araya geldi.???????

Barus, Valilikteki kabulünde, her zaman sehit aileleriyle birlikte olmaya, onlarin gönüllerini ferah tutmaya çalistiklarini söyledi.

Sehit ailelerine her zaman minnet ve saygi duyduklarini anlatan Barus, söyle konustu:

"Sizlere hürmet göstermemiz lazim. Allah sabrinizi artirsin, dayanma gücü versin. Evlatlarin kaybi gerçekten derin bir aci. Bu aci hepimizi yürekten yaraliyor ama vatanimiz, milletimiz için hepimiz her zaman sehit olmaya haziriz, her zamanki duamiz da odur. Rabb'imiz bize de ayni mertebeyi nasip etsin çünkü ulasmis olduklari mertebe hakikaten herkesin imrenecegi bir mertebe. Mükafatlari insallah Cenabihak katinda verildi. Bizler de o mükafata erisme suuruna erisirsek ne mutlu."

15 Temmuz Milli Irade Ocaklari Genel Baskani Bilal Uludag da çarsamba gününden bu yana Adiyaman ve Elazig'da 15 Temmuz sehitlerinin aileleri ile son dönemde sehit olanlarin yakinlarini bulusturduklarini ifade etti.

Bu bulusmalarin ardindan programlar ve konferanslar düzenlediklerini aktaran Uludag, sunlari kaydetti:

"Sehit ailelerimizin bizden bir tek istegi var, o da sehitlerimizin unutulmamasi. Biz onlari unutmamak, unutturmamak için elimizden ne geliyorsa yapiyoruz çünkü milli davalarda hep birlikte, birlik içerisinde hareket etmemiz gerektigini düsünüyoruz. Etnik kökenimiz, siyasi görüsümüz ne olursa olsun, ben de buradan bütün milletime sesleniyorum, özellikle milli konularda ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde olalim."

Barus, reyhan serbeti ikraminda bulundugu konuklariyla bir süre sohbet etti.

Ziyarette, sehit Ömer Halisdemir'in babasi Hasan Hüseyin Halisdemir ile bazi sehit aileleri yer aldi.

Kaynak: AA