Karaman'a Yapilan Biyokütle Enerji Santrali 125 Bin Hanenin Elektrigini Karsilayacak

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Suduragi beldesinde kurulma çalismalari devam eden Biyokütle Enerji Santralinde incelemelerde bulundu.

Karaman'a Yapilan Biyokütle Enerji Santrali 125 Bin Hanenin Elektrigini Karsilayacak
Incelemelere Vali Isik’in yani sira AK Parti Karaman Milletvekili Recep Seker, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Türkmen Hacihaliloglu, Il Özel Idaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez ve AK Parti Il Baskani Abidin Çaglayan da katildi.

Biyokütle Yatirim Koordinatörü Anil Badem, santralin kurulus amaci ve nihai hedefleri hakkinda bilgiler verdi. Tesislerin Karaman ve ülkemiz için hayirli olmasi temennisinde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Isik, tarimsal ve orman atiklarinin enerjiye dönüstürülerek ülke ekonomisine yeniden kazandirilmasi ve bölgemizde yasanan çevresel sorunlarin çözümü noktasinda enerji santralinin çok önemli katki saglayacagini söyledi.

Enerji santralinin faaliyete geçmesiyle birlikte çevresel degerlerimizin yeniden hayat bulmasinin yaninda istihdam yönünden de ilimiz ekonomisine can suyu olacagini ifade eden Isik, ziyaretin sonunda yatirim koordinatörü Anil Badem ve tesis çalisanlarina kolayliklar diledi.

2022 yilinda devreye alinmasi planlanan Karaman Biyokütle Enerji Santrali, tarimsal ve orman atiklarinin enerjiye dönüsümü noktasinda Türkiye ve Avrupa’nin en yüksek kapasitesine sahip projesi konumunda. Proje ile birlikte aniz olarak yakilan ayçiçek, misir saplarinin ülke ekonomisine kazandirilmasinin yani sira tarimsal verimliligi artirarak çevresel kirliligin de önüne geçilmesi amaçlaniyor. 250 kisinin dogrudan istihdam edilmesi ile yaklasik 100 bin çiftçiye dogrudan ek gelir imkâni saglayacak olan proje sayesinde satin alinacak olan tarimsal ve orman ürünü atiklari ile bölgeye her yil yaklasik 200 milyon lira dogrudan gelir destegi hedefleniyor.

Temiz enerji sayesinde yillik 300.000 MWh elektrik üretimi ile birlikte yaklasik 125 bin hanenin elektrik ihtiyaci karsilanacagi proje ile ülkemizin enerji açiginin kapatilmasinda yerli, yenilenebilir ve temiz enerji üretimi ile ülkemiz için model bir proje ortaya konmasi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA