'Karaagaç Kabak Festivali'nde Yemekler Yaristi

Edirne Valiligi tarafindan düzenlenen ‘Karaagaç Kabak Festivali’nde katilimcilar, ‘Kabak Tadi Veriyoruz’ yemek yarismasi ile hünerlerini sergiledi.

'Karaagaç Kabak Festivali'nde Yemekler Yaristi
Edirne’de düzenlenen 1. Karaagaç ‘Kabak Festival’ yarismasinda kendi elleriyle yaptiklari kabak yemekleri ve kabak tatlilariyla katilan ev hanimlari hünerlerini sergiledi. Birbirinden farkli ve lezzetli kabak yemekleri jüri üyelerinin begenisine sunuldugu yarismada Gülay Aydinç, yaptigi kuzu etli iç pilavli bal kabagi ile jüri üyelerinden tam not alarak birinci oldu. Yöresel kiyafetleri ile halk oyunlari oynayan ögrenciler ise birbirinden güzel gösterilerle yarismaya renk katti.

Edirne’de bir tesisin bahçesinde düzenlenen yarismaya katilim saglayan yarismacilar, "balkabagi ana yemekler", "balkabagi tatlilar", "balkabagi zeytinyaglilar" ve "balkabagi hamur isleri" kategorilerinde yaptiklari yemekler ile yaristi.

Etkinlik kapsaminda yarismaya katilim saglayan vatandaslarin 25’i asçilik ögrencisi olmak üzere toplamda 120 kisi yaptiklari kabak yemekleri ile yaristi.

Türkiye’nin farkli illerinden gelen sefler, yapilan kabak yemeklerinin tadina bakarak yarismacilara puan verdi. Edirne Valisi Ekrem Canalp, jüri sefleri ile birlikte yarismacilarin yaptiklari yemeklerin tadina bakti.

Yarismacilarin yaptiklari kabak yemeklerinden dolayi kutlayan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Karaagaç Kabak Festivali’nin ilk kez gerçeklestirdik. Bundan sonra yapacagimiz festival kahve ve çikolata festivali olacak. Sizlerle festival heyecanini bir kez daha yasayacagiz" dedi.

Yarismacilari yaptiklari kabak yemeklerinden dolayi kutlayan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Karaagaç Kabak Festivali’nin ilkini gerçeklestirdik. Bundan sonra yapacagimiz festival kahve ve çikolata festivali olacak. Sizlerle festival heyecanini bir kez daha yasayacagiz" seklinde konustu.

Ana yemek kategorisinde birinci olan Gülay Aydinç, “Kabak ile yaptigim ana yemek kategorisinde birinci oldum. Zeytinyagli kabak yemeklerinde ise 3’üncü oldum. Ana yemekte balkabagimizin içine kuzu etli iç pilav hazirlayip sunum yaptik. Zeytinyaglilarimizda ise Ege yöresine ait sülfata yemegini yaptik. Ikisi de çok lezzetliydi, yiyenler çok begendi ve çok mutluyuz” diye konustu.

Közde pisirilmis bir kabak ile yarismaya katildigini ve içinin kasikla yenildigini belirten Mürvet Gürses, “Kabagi güzelce kestik temizledik ondan sonra firini yaktik ve ates kor oldu. Daha sonra kor atesinde tepsiler koyup pisirdik. Bu yemegi kendi fikrimce ilk defa yaptim. Eskiden kazanlar vardi büyük kazanlarla yapardik. Yaslilardan esinlenerek bu kabak yemegini yaptim. Çünkü biz küçükken büyüklerimiz bize yapardi. Çok güzel bir yarisma çok mutluyuz her zaman olsun isteriz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA