Gastro Afyon 2021'De Yemek Yarismalari Begeni Topladi

TAFED Baskani Zeki Açiköz: 'Miniklerimiz, engelli kardeslerimiz, ev hanimlarimiz ile profesyonel asçilarimizin yarismalari da ilgi çekiyor'.

Afyonkarahisar'da 3. Uluslararasi Turizm ve Lezzet Festivali (Gastro Afyon 2021), çesitli kategorilerdeki yarismalar sürüyor.

Afyon Motor Sporlari Merkezi'nde Valilik, Belediye Baskanligi, Türkiye Asçilar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Asçilar Dernegi (AFPAD) is birligiyle düzenlenen festivalin üçüncü günü, çesitli kategorilerde yemek yarismalari, atölye çalismalari, gastro sovlar ve paneller ile devam etti.

Katilimcilara ve davetlilere, Afyonkarahisar'in yöresel lezzetleri ikram edildi.

TAFED Baskani Zeki Açiköz, AA muhabirine, festivalin gastronomi sehri Afyonkarahisar'a çok yakistigini söyledi.

Festivalde farkli kategorilerde yemek yarismalarinin düzenlendigini dile getiren Açiköz, "Festivaldeki amaç ve gaye bu sekilde. Miniklerimiz, engelli kardeslerimiz, ev hanimlarimiz ile profesyonel asçilarimizin yarismalari da ilgi çekiyor. Türkiye'nin çesitli sehirlerinden katilim sagladigi bu güzel festivalin insallah önümüzdeki yillarda da ses getirerek devam edecektir." dedi.

Milli takim sefi Kudret Dubali da iki gün boyunca festival alaninda sebzelerden yaptiklari görsel sanatsal çalismalarin katilimcilardan ilgi gördügünü ve etkinlige renk kattigini anlatti.

Milli takim sefi Tülay Önbul ise festivalin mükemmel geçtigini belirterek, ekip arkadaslariyla seker hamuruyla kentin simgesi Karahisar Kalesi'ni yapti.

Sef Ümit Zorluer de festival boyunca katilimcilara ve davetlilere 15 binin üzerinde sucuk ekmek dagittiklarini ve etkinlige ilginin yüksek oldugunu ifade etti.

Yarismalarda dereceye girenlere çesitli ödüller verildi.

Kaynak: AA