Denizli'deki 6. Uluslararasi Denizli Cam Bienali'nde Sanatçilar Cam Eserleri 'Giyerek' Sergiledi

Denizli'de bu yil altincisi düzenlenen Uluslararasi Cam Bienali, giyilebilir cam eserlerin sergilendigi bir defileye ev sahipligi yapti.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde 14 Ekim'de kapilarini açan bienalde birçok sanatçi performanslarini sergileme firsati buluyor.

Amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yani sira camin sekillenip sanata dönüsmesini merak eden, camla tanismak isteyen 7'den 70'e herkese açik ve ücretsiz olan binealde "cam elbise" defilesine 35 sanatçi katilim sagladi.

Kanadali cam sanatçisi Laura Donefer'in 1989 yilindan beri gerçeklestirdigi efsane cam defilesi 'GlassFashion Show'u, ilk kez Türk cam sanatçilari tarafindan Denizli'deki bienalde icra edildi.

Birbirinden yetenekli sanatçilar ilgisini duydugu sanat dalina ait çalismalari kiyafet halinde sundu.

Farkli konsepte tasarlanan cam islemeli elbiseler podyumda ilgiyle izlendi.

Izleyicilerin alkisla destek verdigi ve sanatçilarin kendi elbiseleri üzerine isleyerek sunum yaptigi defilede, "camdan yelek", "Adana portakal çiçegi", "okyanus", Türk bayragi", "üzüm salkimi","camdan maske", "kutup ayisi", "savasçi kadin", "gelin" gibi daha bir çok eserin tanitimi yapildi.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, defile sonrasinda yaptigi açiklamada, cam sanatçilarinin çok güzel bir geceye imza attigini söyledi.

Sanatçilarin sunumunun herkes tarafindan dikkatle izlendigini anlatan Zolan, "Her biri bir birinden güzeldi. Cama renk, sekil ve emek vermisler, anlam katmislar. Çok güzel bir defile oldu. Her sanatçimiza katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Herkes sanatçi olamaz. Ciddi bir emek ve çaba gerektirir. Altinci Uluslararasi Cam Bienalimiz yine dolu dolu geçiyor. Vatandaslarimizin ilgisinden de çok memnunuz. Sanat ve kültür Denizli ile iç içe olmaya devam edecek." dedi.

Organizasyondan sorumlusu Ömür Duruerk ise katkilarindan dolayi Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan'a tesekkür ederek, "Hiç birimiz profesyonel manken degiliz. Ama profesyonel cam sanatçisiyiz. Iki ay boyunca yogun bir sekilde bu organizasyona hazirlandik. Çok güzel bir defile oldu. Tekrarini yapmayi da çok isteriz." diye konustu.

Kaynak: AA