Belediye Baskanlari En Fazla Nar Yemek Ve Nar Suyu Sikmak Için Yaristi

Bilecik'in Inhisar ilçesinde ikinci kez düzenlenen hasat senligi kapsaminda ''nar dizimi'', ''nar yeme' ve 'nar suyu sikma' yarismalari düzenlendi Bilecik Valisi Kizilkaya: ''Ürettigimiz ürünleri pazara sunabilmemiz, katma deger üretebilmek ve markalastirabilmek için çalisma vakti''.

Bilecik'in Inhisar ilçesinde ikinci kez düzenlenen hasat senligi kapsaminda ''nar dizimi'', ''nar yeme" ve "nar suyu sikma" yarismalari yapildi.

Kaymakamlik, belediye ile Tarim ve Orman Il Müdürlügü is birliginde "Nar Hasat Senligi" gerçeklestirildi.

Vali Kemal Kizilkaya, ilçedeki bir nar bahçesinde organize edilen etkinlikte yaptigi konusmada, bu sezon 2 bin 800 ton civarinda üretimin beklendigini belirterek, ''Narin tadiyla birlikte getirisiyle bereket getirmesini diliyorum. Ürettigimiz ürünleri pazara sunabilmemiz, katma deger üretebilmek ve markalastirabilmek için çalisma vakti. Bunun için hep beraber el ele verecegiz. Ürettiklerimizi hem ülke hem de ihracata yönelik çalismalara gayret edecegiz.'' dedi.

Belediye Baskani Mehmet Kepez de ilçenin küçük ama sirin ilçe oldugunu ifade ederek, ''Nüfuzumuzun az olmasi üretiminde gittikçe azalmasina sebep oluyor. Geçmis yillarda 30-40 bin ton üretim yapilirken bugünlerde 3-4 bin tona düstü. Üretimin artirilmasi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.'' diye konustu.

Daha sonra senlik kapsaminda hazirlanan yarismalara geçildi.

Etkinlige katilan 5 ögrenci, üst üste en fazla nari dizebilmek için yaristi. Belediye Baskani Kepez, Sögüt Belediye Baskani Ismet Sever, Il Genel Meclisi Baskani Osman Yilmaz, Tarim ve Orman Il Müdürü Necmettin Yoldas ile Kültür ve Turizm Il Müdürü Serkan Bircan'in aralarinda oldugu katilimcilar en fazla nar yemek için mücadele etti.

Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin, AK Parti Kadin Kollari Baskani Mutlu Selen Hasit, il genel meclisi üyesi Nihal Aslan ile kadin üreticilerin üç dakikalik "nar suyu sikma" yarismasinda en basarili katilimci 2,5 litre nar suyu sikti.

Vali Kizilkaya ve beraberindekiler, daha sonra bahçede ilk hasadi yapti.
Kaynak: AA