AK Parti'li Özhaseki, Partisinin Yerel Yönetimler Bölge Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Gelecekte de bu ülkede sorun namina ne varsa gözüken her seyi çözebilecek Allah'a hamdolsun ki yine AK Parti'dir. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin' 'Istanbul meclisinde CHP geldikten sonra 3 bin 37 tane teklif gelmis. Bizim reddettigimiz dosya sayisi 73. Yani neredeyse 3 binini kabul etmisiz. Yüzde 98'lerde. Sayilar ortada' '(Istanbul Büyüksehir Belediyesi) 40 bin kisi ise adam almislar. Aldiklari isçilerin yüzde 35'i CHP, yüzde 15'i IYI Partili. Peki geriye kaldi yüzde 50. O da söyleyemedikleri, utandiklari partinin adamlari. Ne yazik ki belediyecilikte böyle bir felaketle karsi karsiyayiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, "Gelecekte de bu ülkede sorun namina ne varsa gözüken her seyi çözebilecek Allah'a hamdolsun ki yine AK Parti'dir. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin." dedi.

Özhaseki, Ordu'da bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantisi'nda yaptigi konusmada, ev sahipliginden dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler ile ekibine tesekkür etti.

Toplantinin amacina deginen Özhaseki, burada gerçeklestirecekleri istisarede, aradan geçen 2,5 yilda belediyelerde nelerin yapildiginin, sorunlarin neler oldugunun konusulacagini dile getirdi.

Belediye baskanlarinin, vatandaslarin kendi içerisinden emin olarak gördügü ve seçtigi kisiler olduguna isaret eden Özhaseki, belediyeciligin okulunun bulunmadigini, bu isin bilgi ve tecrübe istedigini belirtti.

AK Parti kadrolarinin Türkiye'de her alanda basarili olduguna dikkati çeken Özhaseki, bunu iftiharla söyledigini, AK Parti ailesi olarak bundan övündüklerini vurguladi.

Salgin sürecinde dünya sinifta kalmisken Türkiye'de hiçbir hastanin disarida birakilmadigini, huzurevlerinde toplu ölümlerin olmadigini dile getiren Özhaseki, herkesin hastanelere gittiginde hizmet aldigini söyledi.

Sorunlarin da olabilecegini ifade eden Özhaseki, son zamanda anketlere konu bir durumun söz konusu oldugunu dile getirerek, "Bu sorunlari kim çözecek. Iste bu anketlere konu olmus. Anketlerde kim çözebilir diye soruluyor. Yüksek oranda 'Yine AK Parti çözer.' diyorlar. Gelecekte de bu ülkede sorun namina ne varsa gözüken her seyi çözebilecek Allah'a hamdolsun ki yine AK Parti'dir. Bundan hiç kimsenin endisesi olmasin." diye konustu.

Özhaseki, AK Parti'nin girdigi tüm yerel seçimlerde birinci parti olduguna deginerek, "En son yerel seçimde moralimizi bozan bazi sonuçlar alsak da yine AK Parti olarak oyumuz yüzde 44,30. Çok sükür yine birinci partiyiz. 1389 belediyenin su anda 804'ü AK Parti'li belediyeler." dedi.

Millete ayni dili konustuklarini ve ayni degerleri tasidiklarini vurgulayan Özhaseki, "Çalisiyoruz ve gayret ediyoruz, hizmet üretiyoruz, eser ortaya birakiyoruz. Baskalari gibi yalan algilar pesinde degiliz. Millet bu yaptiklarimiz nedeniyle hem yerel hem de genelde desteklemeye, bizi birinci yapmaya devam ediyor. Son dönemde de gönül belediyeciligini insa ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

CHP'yi de elestiren Özhaseki, söyle devam etti:

"Bu CHP’ye de Deniz Baykal sonrasinda bir haller oldu. Eskiden Deniz Baykal, yerli ve milli bir insandi. Ben hiç oy vermedim ayri bir konu ama yerli ve milli olduguna sahitlik ederiz. Kendine has birtakim ilkeleri vardi. Cumhuriyet'in temel ilkeleri, Atatürk'ün ilke ve inkilaplari ile laiklik üzerinden bir muhalefet yürütürdü. Bir FETÖ operasyonu yaptilar, yerine Kiliçdaroglu diye kisi getirdiler, her seye müsait bir adam. 8-10 senedir 2 tane temel stratejileri var. Biri Recep Tayyip Erdogan ve AK Parti karsitligi. Recep Tayyip Erdogan gitsin de ne olursa olsun. Ne olacak gidince? Siz ne yapiyorsunuz. Millet sizi seviyor mu ve oyunuzu yükseltiyor mu? Bir taraflarinda IYI Parti, bir taraflarinda da biraz utanarak söylemeye sikildiklari, arkada tutup kimse anlamaz diye düsündükleri HDP var. Bunun içinde ne kadar benzemez varsa, ne idealleri ne inançlari ne bu ülke hakkindaki hiçbir görüsü birbirini tutmayan tüm gruplari bir araya topladilar."

- "Bu ülkede bir muhalefet sorunu oldugu kesin"

CHP'nin baska bir taktiginin yalan üzerine bir algi operasyonu oldugunu ifade eden Özhaseki, "Olmayani olmus gibi göstermek. Var olmayani varmis gibi sunmak. Yalanlarla milleti idare etme taktigi. Gerçekten insan utanir. Düsünün bir genel baskan yalan söylüyor. Bunlarin bir tanesini ispat et. Muharrem Ince içlerinden ayriliyor, bülten açiklamasinda 8 yerde onlarin yalanci oldugunu söylüyor. Kendi içlerinden bir adam bunu söylüyorsa, dogru söylüyor. Ne yazik ki böyle bir CHP ile karsi karsiyayiz. Hakikaten bu ülkede bir muhalefet sorunu oldugu da kesin." degerlendirmesinde bulundu.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun AK Parti'li meclis üyelerinin kendilerine mani oldugu iddialarina yönelik Özhaseki, "Mehmet Tevfik Göksu'dan rica ettim, 'Meclise ne kadar karar geldi, siz bunun kaçini kabul ettiniz, kaçini reddettiniz?' diye sordum. Tevfik Bey'in verdigi rakam su, Istanbul meclisinde CHP geldikten sonra 3 bin 37 tane teklif gelmis. Bizim reddettigimiz dosya sayisi 73. Yani neredeyse 3 binini kabul etmisiz. Yüzde 98'lerde. Sayilar ortada." diye konustu.

Istanbul'da sadece 12 bin isçinin isten atildigini aktaran Özhaseki, "Gariban çocuklar aylarca belediyenin önünde oturdular. Ne biçim insansiniz siz? Ne istiyorsunuz onlardan? Ben önceden rakam almistim. Ise aldiklari adam sayisi 18 bindi. Tevfik Bey'den geçenlerde yine ögrendim. 40 bin kisi ise adam almislar. Aldiklari isçilerin yüzde 35'i CHP, yüzde 15'i IYI Partili. Peki geriye kaldi yüzde 50. O da söyleyemedikleri, utandiklari partinin adamlari. Ne yazik ki belediyecilikte böyle bir felaket ile karsi karsiyayiz." dedi.

Ordu, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartin, Bayburt, Çorum, Erzincan, Giresun, Gümüshane, Karabük, Kastamonu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokta, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak'tan gelen belediye baskanlarinin katildigi toplanti yarin sona erecek.
Kaynak: AA