AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus'tan Kiliçdaroglu'nun Bürokratlarla Ilgili Sözlerine Tepki Açiklamasi

'Sayin Kiliçdaroglu, 18 Ekim nedir? Bana su 18 Ekim'i bir anlat, acaba zihninizin arkasinda, dilinizin altindaki baklada, acaba 15 Temmuz gibi, 28 Subat gibi bir tarih mi var?' 'Daha simdiden çarsidaki ete sogan dogruyorsun, ondan sonra da 'gelirsem ben bu bütün STK'lari kapatacagim, mallarina el koyacagim, 28 Subat'ta yaptigimiz gibi.' Bunu söylüyor, dilinin altindaki bakla budur.' 'Kusura bakma sen kimsin de bu milletin serefli memurlarini tehdit ediyorsun, bu memurlardan hesap sormaktan bahsediyorsun?'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, bürokratlarla ilgili sözlerine iliskin, "Sayin Kiliçdaroglu, 18 Ekim nedir? Bana su 18 Ekim'i bir anlat, acaba zihninizin arkasinda, dilinizin altindaki baklada, acaba 15 Temmuz gibi, 28 Subat gibi bir tarih mi var?" dedi.

Kurtulmus, Ordu'daki programinin ardindan Giresun'a gelerek Giresun Valiligi ve Giresun Belediyesini ziyaret etti.

Partisinin Gümrük Müdürlügü binasindaki Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'na katilan Kurtulmus, burada yaptigi konusmada, muhalefeti elestirdi.

"Siyasi cinayetler" tartismasina deginen Kurtulmus, "Bir hafta boyunca siyasi cinayetlerden bahsedildi. Sunu söyledik, sayin Kiliçdaroglu, Türkiye'de siyasi cinayetler AK Parti devrinde sona erdirilmis ve bundan sonra da Allah'in izniyle olmayacaktir. Faili meçhul cinayetler olmayacaktir." diye konustu.

Kurtulmus, bunlarin eski Türkiye'nin yöntemleri oldugunu vurgulayarak, söyle devam etti:

"Korku salarak siyaseti baski altina alarak bir taraftan terör örgütleriyle, bir taraftan derin çetelerle insanlara hayati dar etmekti. Bunlar geride kaldi, bunlar bizim anladigimiz, bildigimiz yöntemler degildir. Bunlar hem de o eski dönemlerin, darbeci, vesayetçi dönemlerin usulleridir, çalisma sekilleridir. Onun için milletimiz rahat olsun, bir daha bu memlekette Allah'in izniyle, Recep Tayyip Erdogan iktidarda oldugu süre içinde, bu hükumet asla parlamentoda da milletvekillerimiz faili meçhul cinayetlere, siyasi cinayetlere asla meydan birakmayacaktir."

Kurtulmus, "Savcilik sorusturmayi açti, simdi tanik olarak sayin Kiliçdaroglu gidip orada ifade verir mi bilmiyorum, tekrarlamaya devam ediyorlardi. Savcilik sorusturmayi açtiktan sonra bu konu kapanmis oldu." ifadelerini kullanarak, "Yani bir daha bu konuyu duymadim, bunu söylemiyorlar, bir algi çünkü bitti, çöp tenekesine gitti. Iki hafta sonra kimse bunu hatirlamayacak, kendisi de hatirlamayacak, ne konusmustuk? diye." diye konustu.

Kiliçdaroglu'nun su anda baska bir sey söyledigine dikkati çeken Kurtulmus, "Hem de çok üst perdeden, belli ki bazi bilesenlerinden aldigi desteklerle de bazi yerlerden aldigi suflelerle de üst perdeden bazi seyler söylüyor. Öncelikle söylediklerini burada anlatacak degilim ama üç tane vahim hatasini buradan söylemek zorundayim." dedi.

Numan Kurtulmus, bunlarin birincisinin "Türkiye'de bir kisinin yönetimi var, Türkiye'de bir kisinin iktidari var." söylemi oldugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Sayin Kiliçdaroglu, bir kisinin iktidari dedigin milli sef zamanindaydi ve milletin oylariyla geride birakildi, o dönemler geride kaldi. Türkiye'de halkin oylariyla seçilmis Cumhurbaskanligi sisteminin ilk Cumhurbaskani olarak seçilmis Recep Tayyip Erdogan var ve onun hükümeti var. Dolayisiyla halkin oyu arkasinda yokmus ve halkin kendisine verdigi görevi icra etmiyormus gibi Türkiye'nin yönetimini suçlama altinda tutamazsiniz."

Ikincisinin ise Kiliçdaroglu'nun "Türkiye'nin bazi vakif ve STK'larinin mal varliklarina gelince el koyacagiz" söylemi oldugunu vurgulayan Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Biz bu zihniyeti de biliyoruz, 28 Subat'çilarin geldikleri zaman nasil mallara el koyduklarini biliyoruz ama sayin Kiliçdaroglu bir seyi unutuyor, bu millet siddin sene Cumhuriyet Halk Firkasi'nin bu zihniyetinin önünü açmaz, bu zihniyete oylariyla, demokratik yollarla iktidar olma imkani vermez. Ama ne acidir hem bir taraftan demokrasiden, haktan, hukuktan bahsedeceksin, hem bir taraftan yargi kararlari olmadan uygulama olmaz diyeceksin, hem bir taraftan da diyeceksin, ki yasalara göre faaliyetlerini sürdüren vakiflarin, derneklerin mallarina el koyacagim dersin. Hem de çarsidaki ete sogan dograyarak bunu dersin, öyle mi? Millet görüyor. Daha simdiden çarsidaki ete sogan dogruyorsun, ondan sonra da 'gelirsem ben bu bütün STK'lari kapatacagim, mallarina el koyacagim, 28 Subat'ta yaptigimiz gibi. Bunu söylüyor, dilinin altindaki bakla budur."

Kurtulmus, üçüncü olarak CHP lideri Kiliçdaroglu'nun memurlarla ilgili sözlerine isaret ederek, "Diyor ki 'sakin ha memurlar', memurlar dedigin kim? Senin babanin memuru mu? Senin sirketinin çalisanlari mi? Bu memurlar dedigin bütün memur kardeslerimizin tamami, istisnasiz tamami, AK Parti hükümetleri zamaninda ise girmis olsun, önceki dönemlerde girmis olsun, bu milletin serefli memurlaridir. Bu memur kardeslerimizin hepsi kendi mesailerini millete harcayan kardeslerimizdir, insanlarimizdir." diye konustu.

Kiliçdaroglu'nun bu insanlari üst perdeden tehdit ettigini vurgulayan Kurtulmus, sunlari söyledi:

"Hem de bir de tarih vererek, bundan sonra diyor sakin ha bu tek adamin söyledigi seylere uymayin, eger diyor 18 Ekim'den sonra, yani önümüzdeki pazartesiden sonra onun söylediklerini uygularsaniz hesabini verirsiniz, sizden de bunun hesabini sorariz diyor. Burada iki tane soru var, sayin Kiliçdaroglu, 18 Ekim nedir? Bana su 18 Ekim'i bir anlat, acaba zihninizin arkasinda, dilinizin altindaki baklada, acaba 15 Temmuz gibi, 28 Subat gibi bir tarih mi var? Onun için de 18 Ekim diye koyuyorsunuz, niye 18 Ekim? Niye insanlari parmaginizi sallayarak tehdit ediyorsunuz? Bu tarihte bildiginiz bir sey mi var? Bir sey olma ihtimali sizlere sufle mi edildi? Öyle mi? Niye mesela 20 Ekim demiyorsun da 18 Ekim diyorsun? Degerli kardeslerim birincisi budur, zihinlerinin arkasinda 28 Subat'larin, 15 Temmuz'larin yer etmis oldugu bir siyaset zihniyetinden ancak tarih vererek insanlari tehdit etmek çikar. Ikincisi kusura bakma sen kimsin de bu milletin serefli memurlarini tehdit ediyorsun? Bu memurlardan hesap sormaktan bahsediyorsun."

Numan Kurtulmus, memurlarin devletin memuru olarak kendilerine verilen vazifeleri yerine getiren insanlar oldugunun altini çizerek, "Adi da onun için memurdur, bir üst makaminin verdigi isleri yapan, o islerle milletin hayatini kolaylastiran kamu görevlilerine memur derler. Hiç kimsenin bu insanlara, bu memur kardeslerimize öyle parmak sallayarak tehdit hakki da yoktur, haddi de degildir." dedi.

Kaynak: AA