Afyonkarahisar'da 'Dünya Beyaz Baston Körler Bagimsizlik Ve Güvenlik Günü' Etkinligi

Afyonkarahisar'da "Dünya Beyaz Baston Körler Bagimsizlik ve Güvenlik Günü" dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Altinokta Körler Dernegi Afyonkarahisar Subesi ile Gönül Köprüsü Derneginin isbirliyle, Imaret Camisi önünde toplanan görme engelliler ve vatandaslar, farkindalik olusturmak için Zafer Meydani'na kadar yürüdü.

Vali Gökmen Çiçek, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, bazi siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kurulusu üyeleri, yürüyüse ellerinde baston ve göz bandiyla gözlerini kapatarak eslik etti.

Dernegin daveti üzerine katildiklari etkinlikte gözlerini baglayarak bir yürüyüs gerçeklestirdiklerini dile getiren Çiçek, "Yürüyüs esnasinda görme engelli kardeslerimizin karsilastigi sorunlari bizlerde bir nebze olsun anlamaya çalistik. 5 dakikalik bir yürüyüsün sonunda il yöneticilerinin büyük bir sorumlugunun oldugunu bir kez daha anlamis olduk." diye konustu.

Belediye Baskani Zeybek de görme engelli vatandaslarin yasadigi zorluklari bugün gerçeklestirilen yürüyüste farkina vardiklarini belirterek yarindan itibaren vatandaslarla el ele vererek engelleri ortadan kaldiracaklarini vurguladi.

Altinokta Körler Dernegi Afyonkarahisar Sube Baskani Hakan Erdogan ise beyaz bastonlarin kendileri için özgürce dolasma anlami tasidigina dikkat çekerek, kentteki esnaf ve vatandaslardan kaldirimlari çok fazla isgal etmemelerini ifade etti.

Yürüyüsün ardindan Gönül Köprüsü Dernegince, kentteki görme engellilere 30, beyaz baston hediye edildi.

Yürüyüsün ardindan il protokolü, dernek binasina giderek kentteki görme engelli sanatçilarin seslendirdigi müzikleri dinledi.

Kaynak: AA