Yalova'da 'Evrensel Çocuk Film Festivali' Düzenlendi

Festivalde yüzlerini boyatip oyunlar oynayan çocuklar, Polonya yapimi 'Triple Trouble' filmini izledi Altinova Belediye Baskani Metin Oral: 'Gençlerimizi dünyanin dört bir yaninda yasayan arkadaslariyla bir araya getirerek dostluk köprüleri kurup, kültür alisverisinde bulunmalarini saglamak istiyoruz'.

Yalova'nin Altinova ilçesinde "Evrensel Çocuk Film Festivali" düzenlendi.

Belediye hizmet binasi bahçesindeki program, Polonya ve Türkiye milli marslarinin okunmasiyla basladi.

Altinova Belediye Baskani Metin Oral, burada yaptigi konusmada, festivale Filipinler'den gelen 20 gencin de katildigini söyledi.

"Triple Trouble" filminin Polonyali yönetmeni Marta Karwowska, yapimcisi Agnieszka Skalska ve Festivalin Genel Direktörü Rowena Martinez Ulayan Tuzcuoglu'na tesekkür eden Oral, söyle konustu:

"Filipinler'den gelen gençlerimiz ile bizim çocuklarimiz burada kaynasacak, birbirlerini taniyacaklar. Gençlerimizi dünyanin dört bir yaninda yasayan arkadaslariyla bir araya getirerek dostluk köprüleri kurup, kültür alis verisinde bulunmalarini saglamak istiyoruz. Mesafeleri yakinlastirip dostluk ve sevgi tohumlari yesertmeye çalisiyoruz. Bugün gençlerimize ve çocuklarimiza yeni ufuklar açiyoruz. Artik bizim de bir uluslararasi gençlik ve çocuk film festivalimiz var."

Polonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu adina konusan Dorota Andrzejak ise Polonya yapimi filmin Türkiye'de ilk defa gösteri girmesinden dolayi emegi geçenlere tesekkür etti.

Filmin yapimci ve yönetmenini de kutlayan Andrzejak, sunlari kaydetti:

"Çocuklar eglenirken ayni zamanda ögrenmelerini de saglayan bir film yapmak büyük bir meydan okumaktir. Filmin Türkiye'de de begenilmesi oldukça sevindirici. Biraktigi sicak hisler ve mesajlar sayesinde hosgörü ve anlayis asilar. Hayatimizin zor anlarinda dostlugun ve birbirimize destek olmanin ne kadar önemli oldugunu vurgular. Çocuklarin gelisimini olumlu etkilemek için çocuk sinemasi biz yetiskinler için öncelik olmalidir."

Konusmalarin ardindan Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Belediye Baskani Oral, film yönetmeni Karwowska, yapimcisi Skalskane ve Tuzcuoglu'na plaket ve "Doga dostu pasaport" hediye etti.

Açilis programinin ardindan alanda bulunan çocuklar stantlarda görevli Filipinli gençlere yüzlerini boyatip, resimler yapti ve film afisinin bulundugu panoda hatira fotograflari çektirdi.

Program, "Triple Trouble" filminin izlenmesinin ardindan son buldu.

Kaynak: AA