Sivas'ta Hayirsever Kadin Cami Insaatina Bilezigini Bagislayarak Destek Oldu

Sivas'ta hayirsever Nazire Yilmaz, sehir meydaninda yapimi devam eden Merkez Cami ve Külliyesi için altin bilezigini bagisladi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, geçen yil 20 Temmuz'da temeli atilarak insasina baslanan, 17 bin metrekare alanda, ayni anda 2 bin 400 kisinin namaz kilabilecegi cami ve külliyeye hayirsever vatandaslarin destegi sürüyor.

Kentte yasayan Nazire Yilmaz da altin bilezigini cami insaati için bagisladi.

Yilmaz'in bagisladigi bilezigini evine giderek teslim alan Vali Salih Ayhan, tüm bagislarin çok kiymetli oldugunu, hayirseverlerin el birligiyle caminin insaatinin tamamlanacagini belirtti.

Sivas için bir eser kazandirdiklarini kaydeden Ayhan, caminin kaba insaatinin 3 ay içerisinde tamamlanacagini bildirdi.

Ayhan, sehrin ortasinda yer alan Merkez Cami ve Külliyesi'nin kentteki en nitelikli, mimarisi düzgün eser olacagini vurgulayarak, "Bütün Sivaslilarin hayriyla yapiliyor. Gerçekten çok da bereketli. Özellikle yaz aylarinda hemsehrilerimizin çok destegi oldu. Insallah 2023 yilinda hizmete açacagiz." ifadelerini kullandi.

Yilmaz'a bagisindan dolayi tesekkür eden Ayhan, "Hayirlar bizim için kiymetli, çok da bereketli oluyor. Insanlar gördükçe daha çok destegi oluyor. Az çok demiyoruz, bir tugla da olsa bizim için kiymetli. Anadolu insani milli mücadelede bu duyguya sahipti. Altinini, çorabini, her seyini bu ülke için verdi. Simdi bu ülkenin ezeli ve ebedi olmasi için de hala altinini ve bilezigini veriyor. Ayni anlayis ve ayni hassasiyet devam ediyor. Bizi var eden de bu paylasma duygusu. Rabb'im hayrinizi kabul etsin." açiklamasinda bulundu.

Kaynak: AA