Rize'de Öldürülen AK Parti'li Pala'nin Katil Zanlisina Agirlastirilmis Müebbet

Rize'nin Findikli ilçesinde AK Parti Ilçe Baskan Yardimcisi Gamze Pala'yi öldürdügü iddiasiyla tutuklanan saniga agirlastirilmis müebbet cezasi verildi.

Rize Agir Ceza Mahkemesindeki karar durusmasina, 15 Nisan 2020'de çalistigi ögretmenevinde Gamze Pala'yi tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürdügü iddiasiyla tutuklanan Savas Dalançikar, SEGBIS araciligiyla katildi.

Durusmada maktulün kardesleri Tülay Pala, Fatma Serdaroglu, Sahragül Odabas, ailesi, yakinlari ve ailenin avukati Serkan Ellialti, Yunus Çoruh ile sanik avukati hazir bulundu.

Durusmada, sanik Dalançikar, "Olay tarihinde bir anlik öfkeme kapildim ve bu olayi gerçeklestirdim. Mahkemenin adaletine siginiyorum." dedi.

Sanik, "Esasen hayatta ben en çok maktulü seviyordum. Yine en çok onu sevecegim. Olay tarihinden önce maktulün parmaginda yüzük görmüstüm. Buna dayanamadim. Olayi tasarlamadim." diye konustu.

Mahkeme heyeti, kasten tasarlayarak adam öldürdügüne hükmettigi sanigi agirlastirilmis müebbet cezasina çarptirdi. Heyet, cezada herhangi bir indirime gitmedi.

Avukat Serkan Ellialti, mahkeme çikisinda gazetecilere yaptigi açiklamada, TCK'ye göre saniga en agir cezanin verildigi söyledi.

Ellialti, "Kasten tasarlayarak adam öldürme cezasi aldi. Herhangi bir indirim olmadi. Süreci akli dengesi olmadigi yönünde söylemlerle uzatmaya çalisti. Agirlastirilmis müebbet cezasi yaramiza bir nebze olsun merhem sürecektir. Arkadasimizi, sevdigimiz bir insani kaybettik. Bizim için yeterli mi, elbette degil ama olabilecek buydu." dedi.

Fatma Serdaroglu da bu cezanin kendilerini tatmin etmedigini aktararak, "Adalet söyledi. Yapacak bir sey yok. Kardesimizi geri getiremeyiz. Bizim canimiz yaniyor. Allah'indan bulsun. Benim kardesim öldü, o da dünyayi göremesin." seklinde konustu.

Kaynak: AA