Nazilli'de 10 Dakikalik Dolu Yagis Hayati Olumsuz Etkiledi

Aydin’in Nazilli ilçesinde aksam saatlerinde etkili olan 10 dakika süren dolu yagisi hayati olumsuz etkilerken, giris kattaki bulunan evleri ve is yerlerini su basti.

Nazilli'de 10 Dakikalik Dolu Yagis Hayati Olumsuz Etkiledi


Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden Aydin için dün yapilan açiklamada gök gürültülü saganak yagisla metrekareye 51-110 kg arasi yagis beklendigi belirtilerek vatandaslar, ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve hortum olusma riski gibi olumsuzluklara karsi uyarilmisti. Beklenen yagislar bugün Kusadasi ve Söke’de etkili olurken, Nazilli’de de hayati olumsuz etkiledi. 10 dakika süren dolu yagisi cadde ve sokaklari göle geçirdi. Saganak yagis nedeniyle bazi apartmanlarin giris katinda bulunan daireleri ve is yerlerini su basti. Itfaiye ekipleri tarafindan su baskinlarina müdahale edilerek sularin tahliyesi için çalisma baslatildi.

Yagis nedeniyle teyakkuza geçen Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi ekipleri, gelen her ihbari tek tek degerlendirerek vatandaslarin yardimina kosmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA