Meme Kanserine Dikkat Çekmek Için Yürüyüs Yapildi

Mardin Büyüksehir Belediyesi ile Il Saglik Müdürlügünce, meme kanserine dikkat çekmek için kadinlarin katilimiyla tarihi Birinci Cadde’de farkindalik yürüyüsü gerçeklestirildi.

Meme Kanserine Dikkat Çekmek Için Yürüyüs Yapildi
Mardin Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Daire Baskanligi ile Mardin Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Daire Baskanliginca, 15 Ekim Dünya Meme Saglik Günü dolayisiyla meme kanserine dikkat çekmek için farkindalik yürüyüsü programi düzenlendi.

Program öncesi daire baskanlari, kurum müdürleri, üniversitesi ögrencileri, kurum çalisanlari ile kadinlar, tarihi Birinci Caddede bulunan Cumhuriyet Meydaninda bir araya geldi. Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskan Vekili Hacire Öncü, programda yaptigi konusmada, kanser olmaktan ziyade geç kalmaktan korkmak gerektigini söyledi.

Öncü, “Dünya Saglik Örgütü her yil ekim ayini meme kanseri ile mücadele ayi olarak anmakta. Bizlerde bu amaç için kadinlarla bir araya geldik. Kadinlar üzerine giydikleri beyaz tisörtlerle bugünü anmaya çalisacaklar. Bizler buradan Meydanbasina kadar bir yürüyüs gerçeklestirecegiz. Daha sonra pembe balonlari uçurarak bugün anisina güzel bir imza atacagimizi düsünüyorum. Emegi geçenlere ve katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Daire Baskani Mehtap Bingül, meme kanserinin Türkiye’de çok görülen bir kanser türü oldugunu söyledi.

Erken teshisin önemini vurgulamak için bir araya geldiklerini kaydeden Bingül, "Kanser ne kadar erken teshis edilirse hayat o kadar kaliteli ve yasanilabilir olacak” diye konustu.

Kadinlar, pembe balonlari göge biraktiktan sonra ellerindeki ’Düzenli bir kontrollerle saglikli gelecek ellerinizde’, ’Kanserden degil geç kalmaktan kork’, ’Erken teshis hayat kurtarir’ yazili pankartlarla tarihi Birinci Cadde’de yürüyüse geçtiler. Katilimin yogun oldugu yürüyüs Meydanbasinda bulunan Saglik Isleri Daire Baskanligi önünde sona erdi. Yürüyüse katilim saglayan kadinlara burada çesitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA