Kuveyt'ten Filistinli Mülteciler Için Çalisan BM Kurulusuna 21,5 Milyon Dolar Yardim

Kuveyt Arap Ekonomik Kalkinma Fonu, Birlesmis Milletler Filistinli Mültecilere Yardim Ajansina (UNRWA) 21,5 milyon dolar yardimda bulundu.

UNRWA'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Ajans, Kuveyt Arap Ekonomik Kalkinma Fonuyla iki anlasma imzaladi.

Buna göre, Kuveyt Fonunun, 2021 ve 2022'de UNRWA'nin sundugu temel hizmetler için 20 milyon dolar, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin saglik ve hastane hizmetleri için ise 1,5 milyon dolar finansal destek saglayacagi ifade edildi.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Fonun Kuveyt'teki merkez binasinda gerçeklestirilen imza töreninde yaptigi konusmada, "Bu cömert bagis, Ajans ve Filistinli mülteciler için bundan daha iyi bir zamanda yapilamazdi." degerlendirmesinde bulundu.

Lazzarini, Filistinli mültecilerin büyük umutsuzluk ve bilinmezlik içinde oldugu bir zamanda bir Arap ülkesinden gelen bu dayanisma örneginin, mülteciler için "yalniz olmadiklari" mesaji tasidigini ve umut isigi oldugunu dile getirdi.

Lazzarini ayrica, Kuveyt hükümeti ve Kuveyt Arap Ekonomik Kalkinma Fonu gibi bagisçilarin destegi sayesinde UNRWA'nin Filistinli mültecilere hizmet etmeye devam edebilecegini kaydetti.

Kuveyt Arap Ekonomik Kalkinma Fonu Genel Müdürü Mervan Abdullah el-Ganim ise bu yardimla, Filistinli mültecilere verilen hizmetlerin kesintiye ugramamasini hedeflediklerini vurguladi.

Ganim, bu yardimla, Kuveyt'in Filistin meselesindeki degismez tavrini ve mültecilerin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi konusundaki kararliligini gösterdiklerini belirtti.

Kaynak: AA