Istanbul Büyüksehir Belediyesinin Elazig'da Yaptiracagi Okul Için Protokol Imzalandi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Elazig’da deprem sonrasi Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin yaptiracagi okulun protokol imza törenine katildi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesinin Elazig'da Yaptiracagi Okul Için Protokol Imzalandi
Elazig’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklügündeki depremde agir hasar alan birçok okul yikilmisti. CHP

Elazig Milletvekili Gürsel Erol’un girisimi üzerine Istanbul Büyüksehir Belediyesi de okul yapma karari almisti. IBB Baskani Ekrem Imamoglu, bu amaçla Gazi Anadolu Teknik Lisesi projesinin protokolünü imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak amaciyla Elazig’a geldi. Bir dizi ziyaret gerçeklestiren Imamoglu, ardindan okulun yapilacagi alana giderek protokol imzalama törenine katildi.

Imamoglu’na esi Dilek Imamoglu, CHP Istanbul Milletvekili Turan Aydogan, CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol ve partililer eslik etti.

Imza töreninde konusan Baskan Imamoglu, “Biz depremde Elazig’a geldikten sonra birkaç kez Elazig’a ne yapabiliriz diye önce esimle birlikte aile olarak, sonra da kurum olarak birkaç sohbetimiz olmustu. Ama bir kamusal fayda saglamanin gerekleri var. Böyle bir girisim hiç aklimiza gelmemisti. Sonrasinda vekilimizin bizi telefonla aramasiyla birlikte böyle bir ulvi görevi IBB’ye önermesiyle beraber çok sicak baktik. Valilige yazimizi bildirdik. Milli Egitim Bakanligi ve valilik bunu degerlendirdi. Onayla beraber bize yazi gönderildi. Bizde bu gelen yaziyi meclisimize tasidik. Istanbul Büyüksehir Belediyesi Meclisinde bulunan tüm siyasi partilerin üyelerinin oy birligi ile aldigi kararla beraber Elazig’in bu yasadigi kötü ani hep beraber paylasmak ve hemserilerimize omuz vermek adina yaninda olmaya karar verdik. Verdigimiz kararin en güzel tarafi bunun bir okul olusuydu ve de bir meslek lisesi olusuydu. Tesadüftür ki güzel olan bir sey ise isminin gazi olusuydu. Tüm güzellikler yan yana geldi. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, spor salonu ve atölyeleri seklinde bulunan proje adini arkadaslarimizla teslim aldik. Karsilikli protokoller imzalandi. Hizli bir proje çalismasiyla beraber uygulama projesinin de kurumlara gönderip onaylandiktan sonra, hep birlikte Elazig’a yakisan çok nitelikli, kimlikli bir okul yapisini teslim edecegiz. Istanbul’da da yapilarimiza içerigi ile birlikte bakmayi önemsiyoruz. O bakimdan biz binayi bitirdik, Milli Egitim Müdürümüze alin okulunuz, toparlayin demeyecegiz. Milli Egitim Müdürlügümüzle beraber müfredatin, egitim detaylarinin geregi neyse laboratuvarindan kütüphanesine, spor salonuna kadar Elazig’daki gençlerimize yakisan piril piril okulumuzu sadece gençlerimiz, çocuklarimizin gittikleri okulda çantalarini, kitaplarini alip okula gidip siralara oturmalarini saglayacagiz” dedi.

Egitim deyince heyecan duydugunu aktaran Imamoglu, “Çünkü memleketimizin geleceginin teminati olacak olan kavram egitim, iyi bir egitim gelecegimizi kuvvetli hale getirir. Çaga uygun biçimiyle tariflersek kresten baslayan egitim çok nitelikli bir neslin tüm evrensel duygulari, dünyanin her yerinde geçerli bir zihne, geçerli bir egitime, yapiya sahip hale gelmesini saglamis oluruz. Onun temeli de krestir. Dünyanin ekonomi dalinda Nobel Ödülü almis bir ekonomistin tarifi ile çocuga yapilan bir dolarlik yatirimin is yasamina atilmaya geldiginde en az 8 kat karsiligi olarak ekonomiye katkisi oldugu tespit edilmistir. Bunu iddia olarak ortaya koymustu. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir çocuk iyi egitim alamiyorsa, böyle bir sikinti varsa hepimiz mesulüz. O gözle bakmaliyiz. Ben ne yapabilirim seklinde süreci ele almaliyiz. Istanbul’da kres diye bir kavrami ortaya attik. Sene sonunda 60’ya yakin kresimizin bitisini müjdelemek arzusundayiz. 150 kresi de hizlica 2022’de tamamlamak arzusundayiz. Anlami nedir. Sayisi sifirdi. 1 milyon 30 bin civarinda 0-5 arasi çocuklarimiz vardi. Istanbul’da seçim zamanindaki rakami söylüyorum. Simdi bu sayidaki çocugumuzun en az 700 bininin de dar gelirli ailelerin çocuklari oldugunu biliyorduk. Biz bu çocuklara iyi bir kres egitimi verirsek hayati degistirebilecegimizi iddia ediyoruz” diye konustu.

Elazig’a böyle güzel bir egitim kurumunun yapilmasindan dolayi bir egitimci olarak çok mutlu oldugunu dile getiren Elazig Il Milli Egitim Müdürü Feyzi Gürtük, "Elazig’da 24 Kasim 2020’de depreminde yasadigimiz üzücü afetten dolayi okullarimizda sikintilarimiz oldu. Çok sükür devletimizin ve hayirseverlerimizin destekleriyle 72 projemiz bugün itibariyla hayata geçmistir. Istanbul Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte 73’üncü projemizi gerçeklestirmis olacagiz" dedi.

Konusmalarin ardindan protokol imzalandi.
Kaynak: İHA