Iki Kardes Uyuyakaldiklari Için Servisi Kaçirinca 5 Kisinin Öldügü Kazadan Kurtulmus

Afyonkarahisar'da kaza yapan servisi kaçiran kardeslerden Muhammed Mustafa Yasar: 'Kaza günü uyuyakalinca kardesimle servisi kaçirdik. Kahvaltiyi yaptiktan sonra kaza haberi geldi. Kaza yapanlarin içinde arkadaslarim vardi, çok üzüldüm

Afyonkarahisar'da, iki kardesin, uyuyakaldiklari için servisi kaçirinca 5 arkadaslarinin öldügü araca binmekten kurtulduklari anlasildi.

Iscehisar'da 11 Ekim'de meydana gelen kazada yasamini yitiren ögrencilerin ilçesi Çatagil köyündeki aileleri, taziyeleri kabul ediyor.

Her gün bindikleri okul servisinin kaza yaptigini haberini alan Mahmut Can Yasar ve Muhammed Mustafa Yasar kardesler de çok sevdikleri arkadaslarini kaybetmenin üzüntüsünü yasiyor.

Mahmut Can Yasar (12), gazetecilere yaptigi açiklamada, kazanin yasandigi gece geç yattigini ve sabah uyanamadigini söyledi.

Uyandiktan yarim saat sonra kaza haberinin geldigini ifade eden Yasar, "Kaza sabahi saat 08.15'te kalktim. Yarim saat sonra kahvaltiyi yaptim, haber geldi." dedi.

Kazada çok sevdigi arkadaslarini kaybettigini anlatan Yasar söyle konustu:

"Soför araci bazen hizli kullaniyordu. Kazada kaybettiklerim arasinda çok samimi oldugum arkadaslarim vardi. Ismail, Melisa Demirel, Nisa Nur... Bazilari polis olmak istiyordu. 'Ben avukat olacagim.' diyenler de vardi. Bazilari jandarma olacagini söylüyordu. Aracin arka koltuklarinda kemerler yoktu, bir de kapisi kirilmisti. Sonra bir daha kirilmis, iple tutturmustu."

Muhammed Mustafa Yasar (9) da çok sevdigi arkadaslarini kazada kaybettigini belirterek, "Kaza günü uyuyakalinca kardesimle servisi kaçirdik. Kahvaltiyi yaptiktan sonra kaza haberi geldi. Kaza yapanlarin içinde arkadaslarim vardi, çok üzüldüm." diye konustu.

- Olay

Afyonkarahisar'in Iscehisar ilçesi Çatagil köyü yakinlarinda ilkokul ögrencilerini tasiyan A.S. (53) idaresindeki 03 UU 567 plakali minibüs, 11 Ekim'de sabah saatlerinde devrilmis, kazada ögrencilerden Ismail (11), Nisa (14) ve Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ile Damla Duran (11) hayatini kaybetmis, yaralanan 5 ögrenci hastanelere kaldirilmisti.

Kazadan yara almadan kurtulan sürücü A.S. ile servis ihalesini alan I.D. tutuklanmisti.
Kaynak: AA