Fransa'da Sosyalist Parti'nin Cumhurbaskani Adayi Paris Belediye Baskani

Fransa'da Sosyalist Parti (PS), gelecek yil gerçeklestirilecek cumhurbaskani seçimi için Paris Belediye Baskani Anne Hidalgo'yu aday gösterecek.



PS'in cumhurbaskani adayinin belirlendigi seçimde, Hidalgo ve Le Mans Belediye Baskani ve eski bakan Stephane Le Foll yaristi.

Partinin Baskani OIivier Faure, yaptigi açiklamada, oylarin yüzde 90'dan fazlasinin sayildigi seçimi, yüzde 72 oy alan Hidalgo'nun kazandigini belirtti.

Ülkede, aralarinda asiri solcu Boyun Egmeyen Fransa Haraketinin (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon, asiri sagci Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, eski Avrupa Birligi (AB) Brexit Basmüzakerecisi Michel Barnier ve Yesiller Partisi'nin (EELV) Baskani ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Yannick Jadot'un bulundugu çok sayida isim, seçime adayligini açiklamisti.

Fransa'da gelecek yil düzenlenecek cumhurbaskani seçiminin ilk turu 10 Nisan'da yapilacak. Adaylardan herhangi biri ilk turda salt çogunlugu saglayamazsa en fazla oyu alan iki aday, 24 Nisan'da düzenlenecek ikinci turda yarisacak.

Kaynak: AA