Edirne'de Ulus Pazari, Yagmura Ragmen Doldu Tasti

Edirne’de her hafta cuma günü kurulan Ulus Pazari, soguk ve yagisli havaya ragmen doldu tasti.

Edirne'de Ulus Pazari, Yagmura Ragmen Doldu Tasti
Yerli ve yabanci birçok vatandasin ilgi odagi olan Ulus Pazari bu hafta en kalabalik günlerinden birisini yasadi. Özellikle komsu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’daki illerden birçok yabanci turist, cuma günlerini Edirne’de geçiriyor.

Yagisli havaya ragmen sabahin erken saatlerinden itibaren pazarin yolunu tutan vatandaslar, tezgahlari didik didik etti. Kis mevsimi öncesi ihtiyaçlarini karsilamak isteyen vatandaslar uygun fiyatli ürünler için alisverislerini pazardan yapti.

Ihtiyaçlarini karsilamak için Bulgaristan’dan günübirlik Edirne’ye gelen komsu ülke vatandaslari, peynirinden, helvasina, hediyelik esyadan, giyime, ayakkabidan, çantaya kadar birçok ihtiyacini Edirne’den aliyor.

Bulgaristan’dan Edirne’ye alisverise gelen Margo Sali, her hafta gelip ihtiyaçlarini karsiladiklarini ve memnun olduklarini söyledi.

10 yillik pazar esnafi Güvenç Tutar, “Öncelikli olarak buraya Bulgaristan üzerinden soydaslarimiz geliyorlar. Son zamanlarda sinir kapisinin açilmasiyla birlikte Yunanistan’dan gelenlerin de arttigini görüyoruz. Yogun ilgi gösteriyorlar” ifadelerine yer verdi.

Otopark isletmecisi Adem Sahin, “5-6 yildir buradayim böyle bir kalabalik böyle bir izdiham görmedim. Yollar otoparklar her yer dolu. Bulgar’iyla Yunan’iyla otoparkimiz ful doldu. Komsu ülke vatandaslari alisverislerini buradan yapiyorlar” dedi.

Kaynak: İHA