DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Hatay'daki Yatirimlari Inceledi

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Kaya Yildiz, Hatay'da insa çalismalari devam eden DSI yatirimlarini yerinde inceledi.



DSI'den yapilan yazili açiklamaya göre, Kaya, Reyhanli Baraji Takviye Tesisleri 1. Kisim (Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanali Yapimi) insaatiyla Reyhanli Baraji Sulamasi 1. ve 2. kisim insaatlarinda incelemelerde bulunup, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Açiklamaya görüslerine yer verilen Yildiz, Reyhanli Baraji'nin Türkiye'nin en uzun gövde uzunluguna sahip baraj oldugunu belirtti.

Reyhanli Baraji'na saniyede 50 metreküp kapasiteyle su iletimi saglayacak olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanali insaatinin bir an evvel tamamlanabilmesi için T1 ve T2 tünellerindeki çalismalarin hizla devam ettigini aktaran Kaya, söyle devam etti:

"Yillik olarak 239 milyon metreküp suyu Reyhanli Baraji'na derive edecek Reyhanli Baraji Takviye Tesisleri 1. kisimda T2 tünelinin çikis kisminda, tünel içerisinde kazi çalismalari ve destekleme imalatlarinda 320 metre, giris kisminda ise 1218 metre ilerleme saglanmistir. T2 tüneli giris kisminda 484 metre kemer beton kaplama imalati tamamlanmistir. T1 giris kisminda kazi ve destekleme imalatlarinda 515 metre, T1 çikis kisminda kazi ve destekleme imalatlarinda 349 metre ilerleme saglanmistir. T1 tüneli ve T2 tüneli arasinda kanal kazi ve regülatör beton çalismalari devam etmektedir."

Kaya, Reyhanli Baraji Sulamasi 1. ve 2. Kisim Sulama Projeleri kapsaminda yörede arazi toplulastirma ve tarla içi gelistirme faaliyetlerinin de hayata geçirilecegini, böylece çiftçilerinin projeden en üst düzeyde faydalanmalarina olanak saglanacagini aktardi.

Kaynak: AA