Afyonkarahisar 3. Uluslararasi Turizm Ve Lezzet Festivali'nde Katilimcilara Yöresel Ikram Yapildi

ZAFTODER Dernek Baskani Ali Gümüshan:'Özellikle Afyonkarahisar'in yöresel lezzetleri sucuk döner ve izgara ile sekerleme ürünleri çok begeniliyor. Katilimcilarin stantlara ilgi ve alakasi çok yüksek'

Afyonkarahisar'da Valilik, Belediye Baskanligi, Türkiye Asçilar Federasyonu (TAFED) ve Afyokarahisar Profesyonel Asçilar Dernegi (AFPAD) is birligiyle düzenlenen 3. Uluslararasi Turizm ve Lezzet Festivali (Gastro Afyon 2021) devam ediyor.

Afyon Motor Sporlari Merkezi'ndeki festivalin ikinci günü, yemek yarismalari, atölye çalismalari, gastro sovlar ve paneller ile devam etti. Katilimcilara ve davetlilere, Afyonkarahisar'in yöresel lezzetleri ikram edildi.

Zafer Turistik Otelciler Dernegi (ZAFTODER) Yönetim Kurulu Baskani Ali Gümüshan, AA muhabirine, festivalle termal kenti Afyonkarahisar'in adini gastronomi alaninda dünyaya duyurmayi hedeflediklerini söyledi.

Bu konuda basaril olacaklarina inandiklarini dile getiren Gümüshan, söyle konustu:

"Festivale, ilk gün oldugu gibi bugün de ilgi çok yogun. Buradaki çok sayida firma, ücretsiz ikramlarda bulunuyor. Özellikle Afyonkarahisar'in yöresel lezzetleri sucuk döner ve izgara ile sekerleme ürünleri çok begeniliyor. Katilimcilarin stantlara ilgi ve alakasi çok yüksek. Insallah, festivalimiz amacina ulasacak."

Sef Ramazan Doruklu da festivalde yöresel ürünler ve engelsiz yemek yarismalarinin yapildigini anlatti.

Yarismalarda heyecanin dorukta olduguna dikkat çeken Doruklu, "Yarismacilar, gastronomi sehrinde olduklari için çok heyecanlilar. Türkiye'nin çesitli sehirlerinden gelen katilimcilar, buradaki yarismalarda derece elde etmek istiyorlar." dedi.

Festivalde stant açan firma sahibi Ayse Safkursun ise etkinligin çok yogun geçtigini ve Afyonkarahisar'in yöresel lezzetlerine ilginin yüksek oldugunu ifade etti.

Etkinlik, hafta sonu da devam edecek.
Kaynak: AA