Yürüme Güçlügü Yasayan Vatandasin Yardimina Engelsiz Taksi Yetisti

Izmit Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Engelsiz Taksi hizmeti ile yürüme güçlügü yasayan Mesut Ari, haftada 3 gün fizik tedavi merkezine götürülüp tekrar evine birakiliyor.

Yürüme Güçlügü Yasayan Vatandasin Yardimina Engelsiz Taksi Yetisti
Izmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü tarafindan sosyal belediyecilik anlayisiyla hayata geçirilen Engelsiz Taksi, engeli olan vatandaslarin eli ayagi olmaya devam ediyor. Dezavantajli vatandaslarin yasam kosullarini iyilestirmek, karsilastiklari güçlükleri azaltmak adina faaliyet gösteren Engelsiz Taksi, Mesut Ari’nin da yardimina kostu. Haftada 3 gün fizik tedavi merkezine gitmesi gereken ve ulasim konusunda sikinti yasayan Mesut Ari, Izmit Belediyesine ulasarak Engelsiz Taksiden yararlanmak istedigini belirtti.

Ekipler tarafindan haftada 3 gün evinden alinarak fizik tedavi klinigine götürülüp tekrar evine birakilan Mesut Ari “Belediyenin engelli vatandaslar için uyguladigi hizmet gerçekten çok yerinde bir hizmet. Böyle bir hizmet aldigim için engelli oldugumu bile unuttum. Sayin Fatma Kaplan Hürriyet’e, ekibine ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Engelsiz Taksi hizmetiyle engel durumuna sahip vatandaslarin hastane, diyaliz merkezi, fizik tedavi merkezi, valilik, kaymakamlik gibi kurum ve kuruluslara ulasimlari saglaniyor. Hizmetten yararlanmak isteyen dezavantajli vatandaslar ya da refakatçileri Izmit Belediyesi’ni arayarak randevu olusturabiliyor.
Kaynak: İHA