Yozgat'ta 32 Kilometrelik Köy Yolu BSK Asfalt Ile Kaplandi

Yozgat Valiligi Il Özel Idaresi tarafindan bu yil il genelinde 32 kilometrelik köy yolu, Bitümlü Sicak Karisim (BSK) asfalt ile kaplandi.

Yozgat'ta 32 Kilometrelik Köy Yolu BSK Asfalt Ile Kaplandi
Yozgat Il Özel Idaresi, köy yollarinin kent merkezindeki gibi modern olmasini saglamak amaciyla baslattigi asfalt kaplama çalismalarinda sona geldi. Il özel idaresi, bu yilki programlari dahilinde 32 kilometrelik köy yolunu Bitümlü Sicak Karisim (BSK) asfalt ile kaplarken 38 kilometre birinci kat asfalt, 103 kilometre ikinci kat asfalt atti, ekipler 10 kilometrelik de beton yol yapti.

Yozgat Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Nazif Yilmaz, köy yollarinda asfalt kaplama çalismalarinin sonuna geldigini söyleyerek, “Bu sene toplam 38 kilometre birinci kat asfalt yaptik, 103 kilometre ikinci kat asfalt yaptik. 32 kilometre de BSK yaptik. 10 kilometre de beton yol yapiyoruz. Toplamda 173 kilometre yol yaptik” dedi.

Bu yil ödeneklerin çogunun içme suyu için kullanilacagini da dile getiren Yilmaz, “Sayin Valimiz Ziya Polat’in talimatlari dogrultusunda öncelikle ödeneklerin birçogunu içme suyu için kullanilacak. Önce kuraklikla, içme suyu ile mücadele edecegiz. Sayin Valimiz köylerimizin içilebilir su seviyelerini yükseltmekle alakali kaymakamliklara talimat verdi. Kaymakamlarimiz da bununla alakali çalismalarini baslatti. Yapilabilecek, gelebilecek bütün sulari köylerimize getirdik, bundan sonra yapabilecegimiz tek sey bu sulari dogru kullanmak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA