Yalova'da 'Evrensel Çocuk Film Festivali' Düzenlenecek

Altinova Belediyesince yarin gerçeklestirilecek festivalde, 'Triple Trouble' filminin Polonyali yönetmeni Marta Karwowska ve yapimcisi Agnieszka Skalska çocuklarla bir araya gelecek.

Yalova'nin Altinova ilçesinde belediye tarafindan yarin "Evrensel Çocuk Film Festivali" düzenlenecek.

Belediye hizmet binasi bahçesinde gösterimi yapilacak "Triple Trouble" filminin Polonyali yönetmeni Marta Karwowska ve yapimcisi Agnieszka Skalska çocuklarla bir araya gelecek.

Altinova Belediye Baskan Vekili Saban Cineviz, AA muhabirine, belediye olarak ilk kez evrensel bir film festivali organize ettiklerini söyledi.

Festivalde çocuklarin ve gençlerin birbirleriyle kaynasarak birlik beraberlik içinde olmasini amaçladiklarini belirten Cineviz, "Sanatin güzelliklerini gençlerimize aktarmak istiyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarimizi festivalimize bekliyoruz." dedi.

Altinova Belediyesi Sosyal Isler Sorumlusu Hakan Beykoz da yaklasik 20 üniversite ögrencisinin festivale yurt disindan katilim saglayacagini kaydetti.

Beykoz, "Onlarla buradaki üniversite ve lise ögrencilerini bir araya getirerek tanismalarini saglayacagiz. Etkinlik kapsaminda film kostümlerini de getirttik. Onlari da çocuklarimiz giyecek. Sanat, kültür atölyeleri olacak. Burada hep beraber güzel bir gün geçirecegimize inaniyorum. Altinova Belediyesi olarak sanatta var oldugumuzu ortaya koyan bir etkinlik olacak." ifadelerini kullandi.

Festivalin Genel Direktörü Rowena Martinez Ulayan ise etkinlikte iki filmin gösterilecegini belirtti.

Bu filmlerle çocuklara baris duygusunu asilamayi hedeflediklerini bildiren Ulayan, "Mahatma Gandi'nin 'Kalici bir baris istiyorsan çocuklardan baslayacaksin.' sözü var. O filmler gösterilirse çocuklar baska kültürler, hayatlar ögrenecek, baska insanlarla tanisip arkadaslik kuracak ve her zaman barisçil olacak." diye konustu.
Kaynak: AA