Vodafone, Hibrit Çalismayi Kalici Hale Getirdi

Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Bülent Bayram: 'Hibrit model hepimiz için yeni oldugundan daha fazla deneyimleyerek en dogru çözümleri bulmayi ve çalisanlarimizin sürekli geribildirimleriyle sistemi gelistirerek en iyi deneyimi saglamayi hedefliyoruz'.

Salginla birlikte müsteri hizmetleri ekibini yüzde 100 evden çalisma düzenine geçiren Vodafone'da, simdi de diger çalisanlar için hibrit düzen kalici hale geldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Vodafone 1 Eylül itibariyla hibrit çalisma düzenine geçti.

Salginin baslamasiyla birlikte yaklasik 4 bin 500 kisilik müsteri hizmetleri ekibini yüzde 100 evden çalisma düzenine geçiren Vodafone, simdi de teknoloji ve satis birimlerinde görevli saha ekipleri hariç geriye kalan 3 bin 600 çalisani için hibrit düzeni kalici hale getirdi.

Çalisma düzeninin kisilerin ihtiyaçlarina göre sekillendigi yeni modelde, ekip bazinda degisiklik göstermekle birlikte ortalama olarak haftanin 1-2 günü ofisten, diger günler uzaktan çalisiliyor.

Ofislerin yüzde 50 kapasiteyle kullanildigi hibrit düzende, çalisanlara hibrit modele uygun olarak dijital yemek kartindan ulasim ödenegine kadar çesitli yan haklar da saglaniyor. Ofise gitmek isteyen çalisanlar, önceden OneApp uygulamasi üzerinden masa, toplanti odasi, kuaför, spor salonu ve hatta kullanacaklari servis için rezervasyon yaptiriyor.

- "Yeni uygulama ve degisiklikleri degerlendirmeye devam edecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Bülent Bayram, yeni dönemde çalisan deneyimi ve esnekligi merkezine alan, uzaktan çalismanin verimliligi ile ofislerde çalismanin sinerjisini harmanlayan bir model uyguladiklarini belirtti.

Çalisanlarin zamanlarinin ne kadarini uzaktan, ne kadarini ofislerde geçireceklerini, islerinin gereklilikleri ve kisisel tercihlerine bagli olarak belirlemekte özgür olduklarinin altini çizen Bayram, sunlari kaydetti:

"Çalisanlarimizla paylastigimiz anketlerin sonuçlari da deneyimi iyilestirmekle ilgili bizlere yol gösteriyor. Özellikle ofiste geçirilen günlerdeki deneyim, sosyallesme imkani ve yenilenen ofis düzenimizle ilgili çok olumlu dönüsler aliyoruz. Ayrica hibrit model dinamiklerine göre sekillenen ulasim destegi, dijital yemek karti, ergonomi destegi gibi yan haklarimiz modelin getirdigi esnekligi destekliyor ve çalisan odakli bir deneyim sagliyor. Yeni çalisma modelimizi deneyimleyerek ögrenme ve hep daha iyi çözümlere gitme konusunda bir firsat olarak görüyoruz. Hibrit model hepimiz için yeni oldugundan daha fazla deneyimleyerek en dogru çözümleri bulmayi ve çalisanlarimizin sürekli geribildirimleriyle sistemi gelistirerek en iyi deneyimi saglamayi hedefliyoruz. Hibrit modeldeki deneyimimiz arttikça ihtiyaç ve beklentilere bagli olarak yeni uygulama ve degisiklikleri degerlendirmeye devam edecegiz."

- Vodafone'un Maslak, Teknokent ve bölge ofisleri bulusma noktalarina dönüstü

Açiklamada yer alan bilgiye göre, hibrit düzende, Vodafone'un Maslak, Teknokent ve bölge ofisleri, is birligi, inovasyon, sosyallesme amaciyla kullanilan bulusma noktalarina dönüstü.

Agirlikli olarak sali, çarsamba ve persembe günleri kullanilan ofisler, salgin tedbirleri kapsaminda yüzde 50 kapasiteyle çalisiyor. Buna göre, Vodafone’un Maslak genel merkezinde 1.000 masanin 500’ü rezervasyona açilirken, ofise ayni anda en fazla 800 kisi gelebiliyor. Ofis alanlarinin bir kismini sosyallesme ve is birligini destekleyecek sekilde yenileyen Vodafone, çalisanlardan alinan geri dönüslere göre diger alanlarda da düzenlemelere gidecek.

Vodafone çalisanlari ayrica ilerleyen dönemde Istanbul’un çesitli lokasyonlarinda bulunacak paylasimli ofisleri de kullanabilecek. Paylasimli ofisler sayesinde, çalisanlara belli günlerde Istanbul’un diledikleri bir yerinde ya da evlerine en yakin noktada bulunan paylasimli ofiste çalisma imkani sunulacak.

- Hibrit çalisma modeline uygun olarak yeni yan haklar ve destek paketleri tanimlandi

Vodafone, çalisanlari için hibrit çalisma modeline uygun olarak yeni yan haklar ve destek paketleri de sunuyor. Salginin basinda ofisteki sandalye, monitör, aydinlatma gibi ergonomi ekipmanlarini dileyen çalisanlarinin evlerine yollayan Vodafone, bir sonraki asamada evlerde dogru çalisma ortamini saglamak için tüm çalisanlarina 2 bin TL degerinde Ergonomi Hediye Çeki hediye etti.

Vodafone ayrica Mimari Destek programini hayata geçirerek çalisanlarinin evlerinde ergonomik ortami saglamalarina destek verecek sekilde danismanlik sagladi. Tüm çalisanlarinin evlerine çalisma deneyimlerini destekleyecek ürünleri içeren Uzaktan Çalisma Kiti gönderdi ve dijital toplantilardaki deneyimi iyilestirmek üzere kulaklik dagitti.

Hibrit çalisma düzenine geçisle beraber bu hak ve paketlere dijital yemek karti, mobil ve data internet paketi, evde internette indirim, ring servis ve ulasim ödenegi de eklendi. Vodafone, hibrit çalisma modeliyle uyumlu olacak sekilde çalisanlari için spor, psikoloji, beslenme ve saglik alanlarina da yatirimlar yapti.

Vodafone ayrica çalisanlari için yeni dijital platformlar sunarak uzaktan çalisma düzenindeki toplanti, is birligi, sosyallesme ve inovasyon deneyimlerini iyilestiriyor. Çalisanlarin ofislere gelislerini kolayca planlamalarini saglamak amaciyla hayata geçirilen OneApp mobil uygulamasinin son 1 ayda kullanim orani yüzde 60 artti.

One App uygulamasina entegre edilen rezervasyon sistemiyle, çalisanlar 1 hafta önceden rezervasyona açilan masalari kendileri veya ekip arkadaslari için yarim veya tam gün olarak rezerve edebiliyor. Bu özelliklere ek olarak çalisanlar servis, park alani, kuaför ve spor salonu kullanimlarini da rezervasyon sistemi üzerinden planlayabiliyorlar.
Kaynak: AA