Tusba Belediyesinden 'Fahis Fiyat Ve Hijyen' Denetimi

Van’in Tusba Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde gida ve temel tüketim ürünlerindeki fahis fiyat artislarinin önüne geçebilmek, vatandaslarin saglikli ve hijyenik kosullarda gida tüketmelerini saglamak amaciyla yaptigi denetimleri artirdi.

Tusba Belediyesinden 'Fahis Fiyat Ve Hijyen' Denetimi
Özellikle son günlerde sikça dile getirilen fahis fiyat artislari üzerine harekete geçen Tusba Belediyesi ekipleri, ilçede faaliyet gösteren zincir ve yerel marketlerde fiyat; firin,kuaför ve güzellik merkezlerinde ise hijyen denetimi yapti. Ürünlerin yüksek fiyat ile satisinin önüne geçebilmek ve vatandaslarin magduriyetini önlemek amaciyla marketleri tek tek dolasan ekipler, raflardaki ürünlerin etiket fiyatlari ile gramaj eksikliklerini, fiyat artislarini ve reyon ile kasa fiyat farkina yönelik kontroller yapti. Güncel fiyatlari da kayit altina alan ekipler, firin ile kuaför ve güzellik merkezi gibi insan sagligini direk etkileyen yerlerde ise isyeri ve çalisanlarin kisisel temizligini kontrol etti.

Belediye Baskan Yardimcisi Necati Yertürk’ün nezaretinde denetimlerini sürdüren belediye ekipleri, isletme yetkililerini korona virüs tedbirleri kapsaminda uymalari gereken kurallar hakkinda da bilgilendirdi. Ilçe genelinde gün ve saat belirlemeden ani denetimler yaparak haksiz ve fahis fiyat uygulamasinin önüne geçmeye çalistiklarini belirten belediye yetkilileri, “Özellikle son günlerde kamuoyunda büyük tepkilere neden olan fahis fiyat uygulamalari nedeni ile ekiplerimiz denetimlerini daha da siklastirarak olasi fiyat artislarinin önüne geçmeye çalisiyor. Bunun için ilçe genelindeki denetimlerimize ara vermeden sürdürecegiz” dediler.
Kaynak: İHA