Türksat'tan Yerel TV Kanallarina Önemli Destek

Ülkemizde uydu üzerinden TV yayinciligi hizmetinin verilmesini saglayan Türksat A.S., TV kanallarinin desteklenmesi amaciyla, uyduya yayin çikma hizmeti (uplink) alan ve bant genisligi 2 Mbps ve altinda olan TV kanallarina uplinkhizmet bedelinde yüzde 50 indirime gidiyor.

TV yayincilik sektöründeki teknolojik gelismeleri tatbik ederek ülkemizde yayincilarin daha düsük kapasite bant genisliklerinde, daha kaliteli yayin yapmalarinin önünü açan MPEG4 yayin teknolojisiyle uydu kapasite kullanim maliyetlerinin düsmesini saglayan TÜRKSAT A.S. yerel TV kanallarina önemli bir destek daha vermeye hazirlaniyor.

Uydu üzerinden TV yayinciliginin gelismesi ve bu alanda faaliyet gösteren TV kanallarinin desteklenmesi amaciyla yillardir süre gelen döviz kuru sabitleme uygulamasini bir adim daha ileriye tasiyan Türksat A.S., 1 Kasim 2021 tarihi itibariyle uplink (uyduya yayin çikma) hizmeti alan, uydu kapasite bant genisligi 2 Mbps ve altinda olan TV Kanallarinin uplink hizmet bedelinde yüzde 50 indirim uygulamaya baslayacak.
Kaynak: İHA