Türk Su Ürünleri Ve Hayvansal Mamulleri, Almanya'daki Fuarda Tanitildi

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü yetkilileri, Almanya'da düzenlenen Anuga 2021 Gida Fuari’nda dünyanin dört bir yanindan gelen ithalatçilara ürünlerini tanitti.

Ege Ihracatçi Birliklerinden yapilan açiklamaya göre, Köln kentinde 8 Ekim'de kapilarini açan dünyanin en büyük gida ve içecek fuari Anuga 2021'ye Türkiye'den 287 firma katilim sagladi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Ihracatçi Birlikleri Sektör Kurulu Baskani Sinan Kiziltan, fuarda Türkiye'nin Italya ve Ispanya'nin ardindan uluslararasi katilimda üçüncü sirada yer aldigini ifade etti.

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2021 Ocak - Eylül döneminde ihracatini yüzde 38'lik artisla 1 milyar 731 milyon dolardan 2 milyar 382 milyon dolara tasidigi bilgisini veren Kiziltan, sunlari kaydetti:

"Su ürünlerinden kanatli eti ve yumurtaya, baldan süt ürünlerine insanligin üç ögün beslenme ihtiyacina cevap veren bir sektörüz. Salgin döneminde saglikli gida tüketim talebindeki artis ihracat rakamlarimiza olumlu yansidi. Fiziki fuarlar ve sektörel ticaret heyetleri yapamamis olmamiza ragmen basarili bir dönem geçiriyoruz. Yillik ihracatimiz ilk kez 3 milyar dolari asti. 2023 yili için ortaya koydugumuz 3,5 milyar dolar ihracat hedefine daha önce ulasmak için tanitim çalismalarimizi sürdürüyoruz."

Kaynak: AA