Trakya'da Üniversite Ögrencilerinden Bakan Koca'nin Asi Çagrisina Destek

– Trakya Üniversitesi ögrencisi Melih Aygün:– 'Asi bizi salgindan koruyacak. Ben de asimi oldum. Çevremde kayiplar yasayanlar oldu. O yüzden sevdiklerimizi ve ailemizi korumak için bütün önlemleri almamiz gerekiyor''– Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi ögrencisi Ebru Güler:– 'Iki doz asimi oldum. Asi olmayan diger ögrenci arkadaslarimizin da toplum sagligi için asi olmasini bekliyoruz. Salginla mücadele de en büyük silahimiz asilardir''

Trakya'da üniversite ögrencileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin yaklasik yüzde 40'inin 23 yas altina düsmesi nedeniyle asi çagrisinda bulundu.

Edirne'de üniversite ögrencileri Bakan Koca'nin asi çagrisina destek verdi.

Trakya Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü ögrencisi Melih Aygün, AA muhabirine, Saglik Bakanliginin asi hakkinda yeterli bilgilendirmeleri yaptigini söyledi.

Kovid–19 tedbirlerine daha çok riayet edilmesi gerektigini belirten Aygün, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarini elimizden geldigince en iyi sekilde uygulamaliyiz. Herkes asisini olmali. Asi bizi salgindan koruyacak. Ben de asimi oldum. Çevremde kayiplar yasayanlar oldu. O yüzden sevdiklerimizi ve ailemizi korumak için bütün önlemleri almamiz gerekiyor." dedi.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Almanca Mütercim Tercümanlik Bölümü ögrencisi Baris Balikçi da "asi çagrisi"nda bulunarak, "Arkadaslar, 2 doz asimi oldum ama henüz daha virüs bitmedi. Lütfen bilinçli sekilde derslerimize girip çikarken maskemizi takalim, hijyene dikkat edip asimizi olalim ve virüsü böyle bitirelim." diye konustu.

– Tekirdag ve Kirklareli

Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tip Fakültesi ögrencisi Ebru Güler, herkesin kendisi ve sevdiklerinin sagligi için asi olmasi gerektigini vurgulayarak, "Ben iki doz asimi oldum. Asi olmayan diger ögrenci arkadaslarimizin da toplum sagligi için asi olmasini bekliyoruz. Salginla mücadele de en büyük silahimiz asilardir." ifadesini kullandi.

Ögrenci Ömer Can Güven de hiç düsünmeden iki doz asisini oldugunu, bunun yani sira diger tedbirleri de aldigini dile getirdi.

Kirklareli Üniversitesi (KÜ) ögrencileri de herkesi asi olmaya çagirdi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, dün yaptigi açiklamada, "Su an aktif vakalarimizin yaklasik yüzde 40'i, 23 yas alti vatandaslarimizdan olusmaktadir. Üniversiteli kardeslerimizi egitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs tasimamak için hizla ve topluca asi olmaya davet ediyorum." açiklamasinda bulunmustu.

Kaynak: AA