Teknik Direktör Samet Aybaba, Isminin Verildigi Spor Lisesinin Açilisina Katildi

Osmaniye'de teknik adam Samet Aybaba'nin adini tasiyan spor lisesi törenle egitime açildi.

Okul bahçesinde düzenlenen tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, törende yaptigi konusmada liseye Samet Aybaba’nin adinin verilmesinin gurur verici oldugunu belirtti.

Okulda Samet Aybaba gibi basarili sporcularin yetistirilecegine inandigini ifade eden Yilmaz, söyle konustu:

"Spor lisesini Türkiye'nin ve Osmaniye'nin gururu Samet Aybaba'nin ismiyle açiyoruz. Göreve basladigimda en çok dile gelen hususlardan birisi bir spor lisesinin açilmasiydi. Hamdolsun bugün hep birlikte spor lisemizi açiyoruz. Okulumuza Türkiye'mizin ve Osmaniye'mizin de çok kiymetli bir degeri olan Samet Aybaba'nin adinin verilmesi gurur vericidir. Inaniyorum ki ögrencilerimiz, Samet Aybaba'nin hem okulda adini yasatacak hem de onun kisiligini ve spordaki basarisini örnek alacaklardir. Lisemizde çok basarili sporcular yetistirecegimize inaniyorum."

Samet Aybaba da ismi verilen lisenin açilisini yapmanin mutlulugunu yasadigini vurguladi.

Gençlerin iyi bir spor egitimiyle herkesle yarisir düzeye gelecegini anlatan Aybaba, sunlari kaydetti:

"Çocuklarimizi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dedigi gibi zeki, çevik ve ahlakli yetistirmek zorundayiz. Bu duygulari yasamak ve yasattirmak zorundayiz. Kimse bu memleketin gençlerini yetersiz olarak küçümsemesin. Iyi bir spor egitimi verip, iyi bir altyapi hazirladigimizda bizim evlatlarimiz herkesle yarisir düzeyde olacaktir. Çünkü onlarda olan gücün ve potansiyelin fazlasiyla olduguna inaniyorum. Egitimden kasit, ettigim sadece fiziksel bir egitim degil. Bizler Atatürk'ün isaret ettigi zeki ve ahlakli sporcular yetistirmeliyiz. Bireyler iyi bir karaktere ve iyi bir ahlaka sahip olmak zorundadir. Çünkü bu degerler onlari taçlandirir. Gençlerimize evlatlarimiza sunu söylemek istiyorum ki, vataninizi sevin, bayraginizi sevin, devletinize bagli olun. Kosullar ne olursa olsun devletinizin yaninda olun."

Törende halk oyunlari ve spor gösterilerinin ardindan Samet Aybaba Spor Lisesi'nin açilisini Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz ile teknik direktör Samet Aybaba birlikte yapti.

Kaynak: AA