Shakespeare'in Ayni Isimli Eserinden Uyarlanan 'Hamlet' Dizisinin Basin Gösterimi Gerçeklestirildi

Dijital platform Gain'de 19 Ekim'den itibaren yayinlanacak 7 bölümlük dizi 'Hamlet', 16. yüzyildaki kralligin yikilisina ve güç dengelerinin degisimine, Büyükada'daki 'fayton kralligi' üzerinden bakiyor

Yönetmen Kaan Müjdeci'nin Shakespeare'in eserinden gerçek bir hikayeyle harmanlayarak uyarladigi ve yönettigi ilk dizisi "Hamlet"in basin gösterimi yapildi.

Kanyon Cinemaximum'da gerçeklestirilen özel gösterime Müjdeci'nin yani sira aralarinda Erdal Besikçioglu, Elit Iscan, Sebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rifat Sungar ve Murat Kiliç'in da bulundugu dizi oyunculari da katildi.

Dijital platform Gain'de 19 Ekim'den itibaren yayinlanacak 7 bölümlük dizi "Hamlet", 16. yüzyildaki kralligin yikilisina ve güç dengelerinin degisimine, Büyükada'daki "fayton kralligi" üzerinden bakiyor.

- "Hamlet'i 4-5 farkli çeviriden okudum ve her seferinde farkli yerler gözüme çarpti"

Yönetmen Kaan Müjdeci, gösterimin ardindan yaptigi konusmada, bilinen bir metni dizi olarak uyarlamaktan, sonunun bilinmesinden hiç endise etmedigini belirterek, çok basarili bir oyuncu topluluguyla çalistigini söyledi.

Müjdeci, Hamlet'in çok kademeli bir hikaye olduguna dikkati çekerek, "Insan dogasinin karanlik yönünden aydinlik yönüne dogru bir geçisi anlatmaya çalisiyor. Gerçegi ve var olmayi sorguluyor. Ben Hamlet'i 4-5 farkli çeviriden okudum ve her seferinde farkli yerler gözüme çarpti." dedi.

Sinema filmi tadinda bir dizi çektiklerini ifade eden Müjdeci, dizinin hayvanlarin yogun kullanildigini bir yapim oldugunu dile getirdi.

- "Hamlet'in çok iyi uyarlamalarindan biriyle karsi karsiyayiz"

Erdal Besikoglu da çok güzel bir uyarlamanin izleyiciyle bulusacagina vurgu yaparak, sunlari kaydetti:

"Kaan gelip projede yikilmis krallik hikayesini adadaki faytoncular üzerine kuracagim dedigi zaman senaryoyu falan okumadan kabul ettim. Hamlet'i yeniden yorumlamak ve tarihe Hamlet'in içinde var olacak oyuncular grubuna girmek benim için çok gurur verici bir hikayeydi. Ya kötü olacakti ya da çok iyi olacakti. Sanirim Hamlet'in çok iyi uyarlamalarindan biriyle karsi karsiyayiz."

Hamlet'i canlandiran oyuncu Elit Iscan ise kendisi için çok heyecan verici bir deneyim olduguna isaret ederek, Müjdeci'nin ezber bozan bir yönetmen oldugunu ifade etti.

Iscan, oyunculuk anlaminda kendisine çok seyler katan bir yapimda yer aldigini kaydederek, "Hem insanlarla kurdugum iliski hem de yaptigim oyunculuk meslegiyle kurdugum iliski anlaminda dünyaya bakisim degisti. Benim için ilginç bir deneyimdi." seklinde konustu.

GAIN ve Asteros Film ortak yapimi dizide Erdal Besikçioglu, Elit Iscan, Sebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rifat Sungar, Murat Kiliç, Çigdem Selisik Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandikçi, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora rol aliyor.

Kaynak: AA