Sarigül'den 'Siyasi Cinayetlerin Islenebilecegi' Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Hiç kimse oy almak için, oy avciligi için asla ve asla 'siyasi cinayetler' lafini dahi kullanmamalidir. Bu, demokrasi için gerçekten son derece üzüntü verici kelimelerdir'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, "siyasi cinayetler islenebilecegi" iddialariyla ilgili, "Hiç kimse oy almak için, oy avciligi için asla ve asla 'siyasi cinayetler' lafini dahi kullanmamalidir. Bu, demokrasi için gerçekten son derece üzüntü verici kelimelerdir." dedi.

Çesitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldigi Çankiri'da, bir restoranda basin toplantisi düzenleyen Sarigül, burada yaptigi konusmada, Çankiri'nin yigitlik, mertlik ve cömertlik memleketi oldugunu söyledi.

Çankiri'ya ilerleyen zamanda tekrar gelecegini ve hiçbir siyasi parti farki gözetmeden herkesle omuz omuza olacaklarini belirten Sarigül, "Geçen sefer Çankiri'ya geldigim zaman Türkiye Degisim Partisi daha yeni kurulmustu. Yürümek üzereydi, seçime girme yetkisini almamisti, oy pusulalarinda yoktu ama bugün huzurunuzda seçime girme yetkisini kazanan, kurultayini yapan, artik oy pusulalarinda Türkiye Degisim Partisi var. Bu huzur ve gururla karsinizdayim. Bunun için de bütün arkadaslarima çok tesekkür ediyorum." diye konustu.

TDP'nin, siyasetin içinde olduguna vurgu yapan Sarigül, "Artik 'Iktidar degisiyor ama ülkede bir sey degismiyor' diyenlerin de bir partisi var. Türkiye Degisim Partisi sagci solcu bir parti degildir. Emek, is ve as partisidir. Bizim siyasi çizgimizi soruyorlar. Bizim çizgimiz vatan sevgisidir. Bizim çizgimiz millet sevgisidir, bizim çizgimiz insan sevgisidir. Bizim çizgimiz, vicdandir, merhamettir, insallah da berekettir." sözlerini sarf etti.

Iktidara yönelik elestirilerde bulunan Sarigül, ekonominin ehil ellere teslim edilmesi gerektigini dile getirdi.

Mustafa Sarigül, "siyasi cinayetler islenebilecegi" iddialariyla ilgili ise sunlari kaydetti:

"En kizdigimiz rakiplerimiz bile olsun, Türkiye Degisim Partisi olarak hiç kimseye düsüncelerinden dolayi kaba kuvvet uygulanmasini asla kabul etmeyiz. Kim olursa olsun, dünyanin neresinde olursa olsun, Türkiye Degisim Partisi, 'siyasette silahlar gitmeli baris gelmeli' diyen bir siyasi partidir. Biz ülkemizi, barisa barisa büyütecegiz. Hiç kimse oy almak için, oy avciligi için asla ve asla 'siyasi cinayetler' lafini dahi kullanmamalidir. Bu, demokrasi için gerçekten son derece üzüntü verici kelimelerdir. Bu kelimelerin konusulmasi, bizi Türkiye Degisim Partisi olarak gerçekten üzer. Türkiye'nin ve dünyanin her noktasinda silahlar gitmeli ve baris gelmeli. Siyaset kavgayla, dövüsle degil, sevgiyle yapilmali."

Sarigül, TDP'nin siyasette sevgi dilini kullanacak bir parti olduguna isaret ederek, "Türkiye Degisim Partisi siyasetin yapilis seklini degistiren bir partidir. Türkiye Degisim Partisi olarak kinle, nefretle hiçbir zaman isimiz yok, bizim isimiz sevgiyle. Biz, bütün yurttaslarimizin gönlüne insallah sevgi tohumlarini ekecek tek partiyiz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA