Sanliurfa'da Saglik Ekipleri Vatandasi Asiya Ikna Etmek Için Kirsal Mahalleleri Gezdi

Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm:'Özellikle tereddüdü olan, ön yargilari olan vatandaslarimizla görüsmeye çalisiyoruz. Onlarin yanlis bildikleri bir durum varsa düzeltmeye çalisiyoruz'

Sanliurfa Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Siverek ilçesindeki kirsal mahalleri ziyaret ederek vatandaslari yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karsi asi olmalari konusunda ikna etmeye çalisti.

Müdürlükten yapilan açiklamaya göre Gülüm ile beraberindeki ekipler Karpuzcu, Kayseri, Gazi, Asagi Karabahçe, Yukari Besyamaç, Eskihan, Baglik, Kanlikuyu ve Lezgo Parki mahallelerine giderek vatandaslara Kovid -19'a karsi asinin faydalarini anlatti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Gülüm, kent genelinde asi çalismalarinin yogun sekilde devam ettigini söyledi.

Asi konusuna vatandaslari ikna etmeye çalistiklarini belirten Gülüm, sunlari kaydetti:

"Özellikle ilimizde asi oranlari düsük olan köylerimizi Il Saglik Müdürlügü olarak ziyaret ediyoruz, Bugün de Siverek’in asi oranlari düsük olan köylerindeyiz. Hizmet baskanlarimiz, ilçe saglik müdürümüz ve idarecilerimiz ile birlikte 9 köyde asi seferberligi baslattik. Biz de Siverek Ilçe Saglik Müdürü Dr. Deniz Bayer ve asilama ekiplerimiz ile Karpuzcu köyündeyiz. Özellikle tereddüdü olan, ön yargilari olan vatandaslarimizla görüsmeye çalisiyoruz. Onlarin yanlis bildikleri bir durum varsa düzeltmeye çalisiyoruz."

Gülüm, asilama süreci ve salgin sürecinde gösterdikleri özverili ve gayretli çalismalarindan dolayi saglik çalisanlarina tesekkür etti.
Kaynak: AA