OSB Teknik Koleji Misafirlerini Agirliyor

Antalya OSB Teknik Koleji hizmete açildigi ilk bir ayda çok sayida misafire ev sahipligi yapti.

OSB Teknik Koleji Misafirlerini Agirliyor


Antalya’nin ilk ve tek tam burslu, özel mesleki egitim veren okulu olan Antalya OSB Teknik Koleji, görücüye çikti. Antalya OSB Baskani Ali Bahar ev sahipliginde düzenlenen inceleme ve tanitim gezileri kapsaminda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) Baskani Memis Kütükçü, Dösemealti Kaymakami Nuri Özder, Dösemealti Ilçe Milli Egitim Müdürü Süleyman Gökçen, Antalya Organize Sanayi Is Insanlari Dernegi (OSIAD) Baskani Erdal Kiliç ve yönetim kurulu üyeleri, Genç Organize Sanayi Dernegi (GOSD) Baskani Ali Basar Ayan ve yönetim kurulu üyeleri ile Bölge sanayicilerinden olusan kalabalik bir heyet farkli günlerde okulda konuk edilip okulun genel yapisi, ögrencilere sunulan imkanlar ve verilen egitimler hakkinda bilgilendirildi.

“Kalifiye eleman sikintisina son”

Ziyaretler okulda egitimin sürdügü zaman dilimlerinde gerçeklesirken konuklar bu sayede ögrenciler ve ögretmenler ile sohbet etme sansini da yakaladi. Özellikle atölye ziyaretlerinde detayli incelemelerde bulunan sanayiciler, ögrencilerin mesleki egitimlerinde kullanilacak makine ve ekipmanin teknolojik bakimdan kendi fabrikalarinda bulunan makinelerden daha üst seviyede oldugunu belirtti.

Dösemealti Kaymakami Nuri Özder ve Dösemealti Ilçe Milli Egitim Müdürü Süleyman Gökçen ilçeye bu kalitede bir okul kazandirdiklari için Baskan Bahar ve ekibine tesekkür etti. OSIAD Baskani Erdal Kiliç Antalya OSB Teknik Koleji’nden mezun olan gençleri istihdam etmek için sabirsizlandiklarini ifade ederken, GOSD Baskani Ali Basar Ayan ise Bölge firmalarinin en büyük sorunlarindan biri olan kalifiye eleman sikintisinin Antalya OSB Teknik Koleji ile son bulacagina inandiklarini söyledi.



“Üreten Türkiye’nin gelecegi”

Antalya OSB Teknik Koleji içerisinde yer alan derslik ve atölyeleri ziyaret eden OSBÜK Baskani Memis Kütükçü, bir süre ögrencilerle sohbet edip okul hakkindaki düsüncelerini sordu. Kütükçü mesleki egitimin önemine deginerek ögrencilere “Sizler bizim, üreten Türkiye’nin gelecegisiniz” mesaji verdi.
Kaynak: İHA