Nisantasi'nda Kuyumcuda Silahli Soygun Açiklamasi 1 Milyon Liralik Ziynet Esyasi Çaldilar

Nisantasi’nda motosikletle kuyumcuya gelen kask ve eldiven kullanan silahli 2 gaspçi, tabanca dogrultarak yaklasik 1 milyon lira degerinde ziynet esyasi çaldi. Polis soygundan sonra motosikletle kaçan gaspçilari yakalamak için genis çapli çalisma baslatti.

Nisantasi'nda Kuyumcuda Silahli Soygun Açiklamasi 1 Milyon Liralik Ziynet Esyasi Çaldilar
Olay, saat 11.00 siralarinda Sisli Nisantasi’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, motosikletli kask ve eldiven kullanan silahli 2 gaspçi, sokak üzerinde bulunan bir kuyumcuya geldi. Içeriye giren gaspçilar, tabancayi çalisana dogrultarak tezgahtaki yaklasik 1 milyon lira degerindeki ziynet esyalarini çaldi. Gaspçilar ardindan kuyumcudan çikarak geldikleri motosikletle hizla kayiplara karisti.

“Imdat polis, soyulduk”

Soygunun ardindan kosarak disariya çikan kuyumcu çalisani, “Imdat polis, soyulduk” diyerek bagirdi. Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik seridi çekerek çevrede çalisma yapmaya basladi.

Kuyumcunun ve çevredeki isyerlerinin kameralarini incelemeye alan polis ekipleri, sahislarin eskallerini ve kimliklerini tespit etmek için inceleme yapti.

Polis gaspçilarin pesinde

Olay yeri inceleme ekipleri ise kuyumcuda parmak izi incelemesi ve fotograflama yapti. Olayla ilgili Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekiplerinin gaspçilarin yakalamak için çalismalarini sürdürdügü ögrenildi.

Yasananlari anlatan bir görgü tanigi, "Çocuk zaten bagirmaya basladi.

Zaten gittigimde bembeyazdi çocuk titriyordu. Soyulduk diye bagirdi sonra patronunu aradi zaten. Nisantasi’nda caddede böyle bir saatte olmayacak bir sey yani. Ama muhtemelen gelip önceden bir arastirma yapmislardir. Çünkü direkt tektaslara yönelmisler. Reyondan almislar büyük ihtimalle veya kapidan müsteri gibi girip bakmak istedi sonra silah çikartti herhalde" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA