Milli Mücadele'nin Kahramani 'Kara Fatma'nin Adi Erzurum'da Kütüphaneye Verildi

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen: 'Bizler Türk kadininin ruhunu temsil eden isimlerimizi yasatmaya devam edecegiz'.

Milli Mücadele'nin kadin kahramanlarindan ve sembol isimlerinden "Kara Fatma"nin adi, Erzurum'un Askale ilçesinde yaptirilan kütüphaneye verildi.

Vali Okay Memis, Çayköy Mahallesi'nde insa edilen Erzurumlu Üstegmen Kara Fatma Kütüphanesi'nin açilisinda yaptigi konusmada, kentin Kara Fatma, Nene Hatun ve Alvarli Efe’nin memleketi oldugunu söyledi.

Kara Fatma'nin Erzurum için önemli bir deger oldugunu ifade eden Memis, "Allah bizi kahramanlarimiza ve sehitlerimize karsi mahcup etmesin. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi kuran ve Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden herkese minnettariz." dedi.

Memis, kütüphanenin yapimi için Içisleri Bakani Süleyman Soylu olmak üzere Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, ERKADIN Dernegi Baskani Zekiye Çomakli ile emegi geçenlere tesekkür etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Sekmen de açilisini yaptiklari kütüphanede okudukça ögrenen, ögrendikçe de gelisen nesillerin eksilmemesini temenni ederek, "Bizler Türk kadininin ruhunu temsil eden isimlerimizi yasatmaya devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Konusmalarin ardindan kurdele kesilerek kütüphanenin açilisi yapildi.

Açilisa, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ilker Simsek, Il Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Askale Kaymakami Murat Karaloglu, Askale Belediye Baskani Ahmet Yaptirmis, Sivil Toplumla Iliskiler Il Müdürü Murat Güven ile vatandaslar ve ellerinde Türk bayragi bulunan çok sayida ögrenci katildi.
Kaynak: AA