Lübnan Cumhurbaskani Avn, Kimsenin Kendi Çikarlari Için Ülkeyi Rehin Almasina Izin Vermeyeceklerini Söyledi

Lübnan Cumhurbaskani Misel Avn, bugün Beyrut'ta yasanan olaylarla ilgili, "Kimsenin kendi çikarlari veya hesaplari için ülkeyi rehin almasina izin vermeyecegiz." dedi.

Cumhurbaskani Avn, bugün baskent Beyrut'ta yasanan silahli olaylara iliskin Lübnan televizyonunda ulusa seslenis konusmasi yapti.

Ordu ve güvenlik güçlerinin güvenlik ve istikrari koruma konusunda üzerine düsen görevi yaptigini kaydeden Avn, Beyrut'ta yasanan olaylarin güvenlik güçleri ve yarginin takibinde oldugunu dile getirdi.

Avn, "Kimsenin kendi çikarlari veya hesaplari için ülkeyi rehin almasina izin vermeyecegiz. Silahlarin Lübnanlilar arasinda iletisim diline dönmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandi.

Hukukun üstünlügü ve devlet kurumlarinin sorunlarin çözülmesinde tek geçerli merci olduguna dikkat çeken Avn, olaylarin sorumlulari ve azmettiricileri ortaya çikana ve hesap verene kadar sürecin takipçisi olacagini söyledi.

Avn, Basbakan Necib Mikati ve Meclis Baskani Nebih Berri ile birlikte süreci takip ettiklerini ve hiçbir oldu bittiye müsamaha göstermeyeceklerini sözlerine ekledi.

- Ne olmustu?

Sii Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Beyrut Limani'nda geçen yil meydana gelen patlamayi sorusturan Hristiyan hakim Tarik el-Bitar'in yerine baskasinin atanmasi talebiyle bugün Beyrut Adalet Sarayi'na yürüdügü sirada göstericilerin üzerine ates açilmis, olayda 6 kisinin öldügü, 32 kisinin yaralandigi bildirilmisti.

Saldiri Beyrut'un Et-Tayyuna bölgesinde gerçeklesirken olaylar daha sonra Hristiyanlarin yasadigi Ayn er-Rumana ve Siilerin yasadigi Es-Siyah mahallelerinin kesistigi noktalarda devam etmisti.

Lübnan hükümeti, baskent Beyrut'ta göstericiler üzerine ates açilmasi sonucu ölenler için yarin bir günlük yas ilan etmisti.

Kaynak: AA