Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansindan 8 Kadin Kooperatifine 1 Milyon Lira Destek

KUZKA Genel SekreterI Serkan Genç: 'Toplamda 145 üyeye sahip 8 kadin kooperatifine proje kapsaminda makine ve ekipman destegi saglanacaktir. Bu sayede düzenli ve yüksek hacimli üretim yapma imkani elde edeceklerdir'

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan desteklenen Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansinin (KUZKA) hazirladigi Kadinlar Birlesiyor, Bati Karadeniz Kalkiniyor Projesi kapsaminda Çankiri ve Sinop'taki 8 kadin kooperatifine 1 milyon lira destek verilecek.

Kastamonu Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Baskani Avni Çakir, Valilikteki imza töreninde, Kastamonu, Çankiri ve Sinop'ta kadinlarin üretimdeki rolünün farkinda olduklarini söyledi.

Çakir, "Kastamonu'da, Çankiri'da ve Sinop'ta çok güzel seyler oluyor. Ürünlerimizin hem hazirlanmasi, hem duyurulmasi, hem de satisi noktasinda yapacagimiz sözlesmeyle, kadinlarimizi oldukça üst seviyede ticari anlamda desteklemis olacagiz." diye konustu.

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç ise kadin kooperatiflerinin gelistirilmesi ve üretim kapasitelerinin artirilarak kadinlarin ekonomik hayata katilimlarini saglamak üzere hazirlanan projenin desteklenmeye hak kazandigina isaret etti.

Proje yürütücüsünün Kastamonu Valiligi, proje ortaklarinin ise Çankiri Valiligi, Sinop Valiligi, üç ilin Il Özel Idareleri, 8 kadin kooperatifi oldugunu belirten Genç, "1 milyon 123 bin lira bütçeli projenin program kapsaminda yüzde 89'una tekabül eden 1 milyon lira destek saglanacaktir. Toplamda 145 üyeye sahip 8 kadin kooperatifine proje kapsaminda makine ve ekipman destegi saglanacaktir. Bu sayede düzenli ve yüksek hacimli üretim yapma imkani elde edeceklerdir." dedi.

Makine ve ekipman desteginin yani sira proje kapsaminda sosyal medya, dijital pazarlama, pazarlama stratejileri, kooperatif hukuku, kooperatifçilik kültürü, e-ticaret sitesi kullanimi konularinda egitimler düzenlenmesinin hedeflendigini belirten Genç, projenin detaylari hakkinda bilgiler verdi.

Konusmalarin ardindan SOGEP kapsaminda protokol imza töreni gerçeklestirildi.

Vali Çakir tarafindan KUZKA'nin bir önceki dönem yönetim kurulu baskani olan Çankiri Valisi Abdullah Ayaz'a plaket takdim edildi.

Kaynak: AA