Kütahya'da 68 Yasindaki Kadini Dolandirip 800 Bin Liralik Altinini Çalan Çete Çökertildi

Aralarinda bir avukatin da bulundugu 8 süpheli gözaltina alindi.

Kütahya merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, telefonda dolandiricilik yaptiklari belirlenen 8 zanli yakalandi.

Meydan Mahallesi'nde yasayan Fatma Dobur'u (68) 18 Haziran 2020'de telefonla arayan kisi, kendisini polis olarak tanitip "Emniyetten ariyoruz. Adiniz kuyumcu soygununa karisti. Gerçek soygunculari yakalamak için elinizdeki altinlari bize vereceksiniz ve biz de bu durumu düzeltecegiz." dedi.

Bunun üzerine evine gelen süpheliyle bankaya giden Dobur, kiralik kasada bulunan 800 bin lira degerindeki altinlarini polis zannettigi zanliya teslim etti. Bir süre sonra dolandirildigini anlayan kadin, durumu polise bildirdi.

Çalisma baslatan Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, Istanbul, Denizli ve Nigde'de belirlenen adreslere es zamanli operasyon düzenledi.

Zanlilarin adreslerindeki aramalarda, 6 bilezik, 15 cumhuriyet altini, süphelilerin birbirleriyle olan altin ve para alisverislerini gösterir not kagitlari, 1 ruhsatsiz tabanca ile 1 tüfek ele geçirildi.

Gözaltina alinarak Kütahya'ya getirilen avukat S.G. ile S.S, A.T, Ö.Y, E.Ç, G.T, B.T. ve S.O. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, dolandiricilik olayina karistigi belirlenen F.E. ve S.B'nin de Sanliurfa'da ayni suçtan cezaevinde bulundugu ögrenildi.
Kaynak: AA