Konya'nin Organik Çilek Üretim Merkezi Hüyük'te Lavanta Üretimi Yayginlasiyor

Konya'nin organik çilek üretim merkezlerinden olan Hüyük ilçesinde, lavanta bitkisi üretimi de giderek yayginlasiyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Ögretim Üyesi Süleyman Soylu, konuya iliskin AA muhabirine, organik çilek üretimi ile ünlü Hüyük ilçesinde, bir baska alternatif ürünün de lavanta bitkisi olmaya basladigini söyledi.

Lavantanin, fazla su ihtiyacinin olmamasi ve bakiminin kolay olmasi nedeniyle farkli mahallelerde lavanta üretiminde güzel alanlar tesis edildigini aktaran Soylu, “Hüyük'ün yanisira Güneysinir ilçesinde de büyük bir tesis kuruldu. Eger pazar payi iyi ayarlanirsa, çiftçilerin de geliri artarsa ciddi anlamda buna yönelim olacaktir. Önümüzdeki günlerde uluslararasi pazarin ayarlanmasi ile üretiminin daha da artabilecegi kanaatindeyiz." dedi.

Soylu, lavantanin sadece üretim degil, görsel açidan da etkileyici oldugu için turizm yönünden de bölgeye katkisinin olacagini anlatti.

Ilçede lavanta dikilen Çamlica Mahallesi muhtari Mustafa Nural da daha önce 50-60 dekar civarindaki ekim sahasinin geçen yil yapilan ekimlerle 250-350 dekar seviyesine ulastigini belirtti.

Kaynak: AA