Kiz Arkadasini Balkondan Attigi Öne Sürülen Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Esenyurt'ta birlikte yasadigi kadini balkondan atarak öldürdügü iddiasiyla hakkinda "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilan sanigin yargilanmasina baslandi.

Bakirköy 7. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Kenan Danis ile maktul Sevcan Demir'in annesi Seyran Tosun, agabeyleri Coskun ve Çetin Demir katildi. Taraflarin avukatlari da durusmada hazir bulundu.

Durusmada savunma yapan tutuklu sanik Kenan Danis, 8-9 aydir birlikte yasadigi maktul Sevcan Demir ile olayin meydana geldigi evi kiraladiklarini ve haftanin bir iki günü burada kaldigini belirterek, birbirlerini sevdikleri için ayrilamadiklarini, ayrilmaktan söz ettiginde maktulün bunu kabul etmeyip bazen ilaç içerek, bazen de bileklerini keserek kendisine zarar verdigini söyledi.

Birçok kez ayrildiklarini, ancak maktulün kendisine zarar vermesi üzerine tekrar bir araya geldiklerini dile getiren sanik, söyle devam etti:

"Sevcan'i annesinin yanina Samsun'a gitmesi için ikna ettim ama gitmedi. Olay günü eve yedek anahtari ve para birakmak için gittim. Kolumda esimin bana aldigi saati görünce sinirlendi. Tartisarak konusuyorduk. Sevcan küçük aynayi alarak banyoya gitti ve kapiyi kilitledi. Kendisine bir sey yapacagini anladim. Kapiyi kirdim. Içeride yerde oturuyordu. Elinde ayna parçasiyla buldum. Kaldirdim yüzünü yikadim. Mutfaga gitti, biçak aldi. Engellemeye çalistim. Bogustuk. Bana yumruk atti. Durdurmak için çenesini isirdim. Sonra oturma odasinda halinin üzerinde sarilip yarim saat agladik. Gitmek istedim. Kapiyi kilitlemis. Israrim üzerine anahtari firlatti. Arabaya giderek oturdum. Kendisine bir sey yapma ihtimalini düsündügüm için ayrilamiyordum."

Sanik Danis, maktulün annesinin kendisini arayarak kizinin agladigini söyledigini aktararak, bunun üzerine arabaya çagirdigi Sevcan Demir'in bir süre araçta oturduktan sonra evine döndügünü anlatti. Danis, maktulün arkadasinin "Benim eve dönmem lazim, kendisine bir sey yaparsa sen kendini yok say." seklindeki mesaji üzerine kendisinin de eve çiktigini ifade etti.

Bagirarak telefonda konustugu annesinin "O adam sana bir sey mi yapiyor." sözlerine karsilik maktulün bir sey yapmadigini söyledigini anlatan sanik Danis, "Bu esnada kapiya polis geldi. Daha sonra gitti. Annesi tekrar aradi. Sevcan'a 'Agabeylerine söyleyecegim, bu adam sana bir sey mi yapiyor.' gibi cümleler kuruyordu. Dayanamadim, telefonu aldim ve 'Bir sey yapiyorum, kizini kesiyorum, agabeylerini gönder onlari keseyim öldüreyim.' dedim. Iddianamede geçen bu sözleri sinirle ve annesine tepki olarak söyledim. Sinirden asagi indim, sigara içtim. Yukari çiktim. Annesi yine aradi. Sevcan telefonla odaya gitti, bekledim, seslendim. Cevap vermedi. Odaya girdigimde yoktu. Balkonun kapisi açikti. Asagi baktim kanlar içinde yatiyordu. 112'yi arayip komsulardan yardim istedim. Sonra öldü haberini aldim." ifadelerini kullandi.

- "Kizim intihara kalkismadi"

Maktulün annesi Seyran Tosun da kizinin ölmeden 4 gün önce kendisini arayarak Samsun'a gelecegini ve iliskiyi kafasinda bitirdigini söyledigini belirterek, söyle konustu:

"Kizim asla kendini kesecek biri degildi. Hayat doluydu. Çocugumu sanik yalnizlastirdi. Ilaç kullanmiyordu. Olay günü kizimi aradim, görüntülü konusurken sag bilegini masaya koydu, bilegi sariliydi. Kenan'in yaptigini söyledi. Anne 'Kenan beni öldürecekmis.' dedi. Sanik kizimin arkasinda Azrail gibi dikilerek, 'Bu kadinla neden konusuyorsun' dedi. Sanik telefonu kapatti, bana hakaretler etti. Kizimi öldürecegini anladim. Ben telefonla konusurken kiz kardesim konusmalari kaydetti. Korktugum için 155'i aradim, sikayetçiyim. Benim kizim intihara kalkismadi, tedavi görmedi. Olay günü 22.23'te telefonda kizimin sesi kesilince sanik 'Öldü öldü, kizin öldü' dedi."

Maktul Sevcan Demir'in agabeyleri de sanigin kardeslerini planli ve kasten öldürdügünü söyleyerek, sikayetçi olduklarini belirtti.

Mahkeme Baskani, saniga maktule ait içinde 'Oglum seni annesiz birakiyorum affet' yazili siyah bir deri ajanda hakkinda bilgisi olup olmadigini sordu. Sanik Danis, maktulü yaziyi yazarken görmedigini ancak daha sonrasinda okudugunu söyledi.

Mahkeme, sanigin telefonunun incelemesine ve tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, sanik Kenan Danis ile maktul Sevcan Demir'in olaydan önceki zamanda Esenyurt'ta gayri resmi olarak birlikte yasadiklari, zaman zaman kavga ettikleri, maktulün annesi müsteki Seyran Tosun'un beyanina göre aralarinda devamli bir kiskançlik meselesinin bulundugu belirtildi.

Olay günü 9 Mart'ta maktulle sanigin tartistiklari, birbirlerine karsi müessir fiilde bulunduklari, maktulün annesinin 155'den polisleri arayarak kizinin sanik tarafindan öldürülecegine dair ihbarda bulundugu ifade edilen iddianamede, sanigin maktulün annesiyle yaptigi telefon görüsmesi esnasinda maktulü öldürecegini açikça söyledigi kaydedildi.

Sanigin maktulü balkondan asagi kendisinin atmadigini savunsa da otopsi raporu ve sanigin annesini arayarak maktulü öldürecegini ifade ettikten hemen sonra ölüm olayinin gerçeklestigi belirtilen iddianamede, maktulün sanik tarafindan balkondan atilarak kasten öldürüldügü yönünde somut deliller oldugu anlatildi.

Iddianamede, sanik Kenan Danis'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi isteniyor.

Kaynak: AA