Keçiören'de 220 Bin Metrekarelik Mesire Alani

Ankara Keçiören Belediyesi, ilçeye bagli Kösrelik köyünde bulunan göletin etrafinda sürdürdügü mesire alani yapim çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor.

Keçiören'de 220 Bin Metrekarelik Mesire Alani
Keçiören Belediyesi, ilçeye bagli Kösrelik köyünde bulunan göletin etrafinda sürdürdügü mesire alani yapim çalismalarini hiz kesmeden sürdürüyor. Kösrelik göletiyle birlikte 220 bin metrekare alana insa edilecek mesire alaninin çevresine, ‘bin 702’ metre uzunlugunda yürüyüs ve bisiklet yolu yapiliyor. Bu kapsamda baslatilan çalismalarla temeli hazirlanan yürüyüs ve bisiklet yolunun kalip kurma ve beton dökme çalismalari bölge bölge devam ediyor. Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Köselik köyündeki gölet etrafina insa edilen mesire alaninda yer alacak olan yürüyüs ve bisiklet yolunun yapiminin basladigini belirtti.

Altinok, “Keçiörenlilerin ve Ankaralilarin nefes alacagi yeni mesire alanimizda hummali bir çalisma yürütüyoruz. 170 bin metrekare alana insa ettigimiz Kösrelik Mesire Alanimiz, Kösrelik göletiyle birlikte yaklasik 220 bin metrekarelik büyüklüge sahip olacak” dedi.

Dogayla bas basa piknik

Kösrelik Mesire Alani’nin dogayla bas basa vakit geçirmek isteyenler için vazgeçilmez bir mekân olacagini söyleyen Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Kösrelik, Ankaralilarin yeni piknik merkezi olacak. Sehrimize kazandiracagimiz mesire alanimizda yürüyüs ve bisiklet yolu, 200 adet pergole, çocuk oyun alani, balik tutma iskelesi yer alacak. Mangal yakmak isteyen vatandaslarimiz için barbekü de koyacagiz. Vatandasimiz ailesiyle birlikte buraya gelerek huzurlu bir ortamda hem piknik hem de spor yapabilecekler” diye konustu.

Kaynak: İHA